KULTer.hu - 2015 legjobb természetfotói kiállítás
75366
event-template-default,single,single-event,postid-75366,ajax_updown_fade,page_not_loaded

2015 legjobb természetfotói kiállítás

2016. máj. 18. - 17:00

Debrecen


DMK Belvárosi Galéria, Kossuth u. 1.


mate_bence

A Debreceni Művelődési Központ (DMK) és a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége szervezésében a Canon – Az Év Természetfotósa 2015 Országos Fotópályázat kiállítása 2016. május 18-án, szerdán, 17 órakor nyílik a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában. A tárlatot Dombovári Tibor természetfotós, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége elnökségi tagja nyitja meg, köszöntőt pedig Jantyik Zsolt, a DMK igazgatója mond majd. A kiállítás június 10-ig látogatható.

Tavaly 23. alkalommal írta ki hazánk és a régió legrangosabb természetfotós megmérettetését a naturArt. A Canon – Az Év Természetfotósa 2015 pályázaton több mint 3400 képből válogatott a zsűri, az első fordulóban pedig hatvannál is több alkotó 102 műve versengett. A díjakat tavaly novemberben adták át, egyúttal a legjobb fotókból rendezett kiállítást is megnyitották, valamint egy kötetet is kiadtak.

m_bence

Máté Bence, aki immáron ötödszörre kapta meg a Canon – Az Év Természetfotós fődíjat, világszerte elismert természetfotós, a legjobb alkotást ő készítette tavaly.  Az Év Ifjú Természetfotósa a szabadkai Szekeres Levente lett, ő a pályázat első, határon túli nagydíjasa. Az ő képeik is megtekinthetők a debreceni tárlaton.