KULTer.hu - 5. DESZKA – Kortárs Magyar Drámák Fesztiválja
30381
event-template-default,single,single-event,postid-30381,ajax_updown_fade,page_not_loaded

5. DESZKA – Kortárs Magyar Drámák Fesztiválja

2011. feb. 9. - 18:00

Debrecen


Csokonai Színház, Kossuth u. 10.


DESZKA

A kortárs magyar drámák 5. debreceni DESZKA Fesztiválján öt nap alatt 20 előadással 20 társulat és 18 szerző mutatkozik be. Háy Jánostól Upor Lászlóig, a Bárka Színháztól Urbán András társulatáig, Budapesttől Temesvárig a magyar színházi élet színe-java ellátogat Debrecenbe.

Az előadások mellett sokszínű programmal várják az érdeklődőket. A DESZKA idei díszvendégei Spiró György író és Szörényi László irodalomtörténész, akik egy beszélgetés keretében azt a kérdést vitatják meg, hogy Szépirodalom-e a dráma.

A Meztelenség, trágárság, politikum – érzékenységet sértő darabok című beszélgetésen Spiró György, Térey János, Varga Mátyás és Závada Pál vesznek részt.

Műhelytitkaikba, munkamódszerükbe avatnak be a Drámaíró-rendező alkotópárok című beszélgetésen Csizmadia Tibor és Márton László, Vidnyánszky Attila és Verebes Ernő, valamint Vinnai András.

Több előadás előtt tartanak Hangolót, amelyek keretében a közönség az alkotókkal (íróval, rendezővel) találkozva ráhangolódhat az élményre.

Esténkét – vagyis inkább éjszakánként – pedig a közönség érdeklődő tagjait is várják a nap előadásairól folytatott beszélgetésekre, amelyeket az idei fesztiválválogató, Fábri Péter vezet majd.

Részletes program a Csokonai Színház honlapján olvasható.