KULTer.hu - 7. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
30014
event-template-default,single,single-event,postid-30014,ajax_updown_fade,page_not_loaded

7. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

2010. nov. 4. - 00:00

Budapest, Pécs


www.verzio.org, több helyszínen


verzio

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál ízelítőt ad a kortárs európai, ázsiai és tengerentúli dokumentumfilm-termésből. Friss, kreatív dokumentumfilmeket láthatunk a világ minden tájáról. Idén több mint 60 film érkezik a fesztiválra 28 országból. Az idei program középpontjában a mindenféle értelemben vett mozgás áll. A Verzió Nemzetközi Panoráma filmjei a kínai, bolgár, kongói, etiópiai és csecsen elvándorlási trendeket mutatják be egy-egy család történetén keresztül. Idén a Fesztivál keresztutak keretén belül a holland Movies that Matter a vendégfesztivál. A Magyar Panoráma gondolatébresztő, a magyar társadalmi problémákat egyedi perspektívából szemlélő alkotásokat mutat be. A vetítéseket pódiumviták, beszélgetések, közönségtalálkozók követik. A legjobb filmnek járó díjat idén is a közönség adja. Retrospektív programok: az Orosz Állami Film- és Fotóarchívum által a rendelkezésünkre bocsátott korai szovjet expedíciós filmeket vetítik. A retrospektív program másik részét az 1945-48-as időszakban készült különféle pártok promóciós kampányfilmjei alkotják. Idén először kíséri a Verzió változatos programját egy kísérleti, interaktív Vizuális laboratórium. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik a Toldi moziban, a Cirkóban csak angol felirattal!

  • Helyszínek: Toldi, Cirko-Gejzír, OSA Archivum
  • Bérlet elővételben 2010. nov. 2-ig 4000 Ft., nov. 3-tól 4500 Ft, jegyek: 750 Ft. Bérletek a Toldiban kaphatók.
  • Idén csatlakozik a rendezvényhez Pécs, Európa Kulturális Fővárosa. Helyszín: Apolló mozi. Jegyár: 850 Ft, diák: 500 Ft.

A Diák Verzió ismét ingyenes filmvetítésre és beszélgetésre várja a középiskolásokat november 8. és 10. között. A vetítéseket követő beszélgetéseket ezúttal a Humana Egyesület szervezésében civil szervezetek trénerei vezetik, interaktív foglalkozások keretében.

  • www.verzio.org