KULTer.hu - A legszebb múzsa a határidő?
68116
event-template-default,single,single-event,postid-68116,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A legszebb múzsa a határidő?

2016. jan. 18. - 19:00

1073 Budapest


New York Kávéház, Erzsébet krt. 9-11.


Január 18 NYMP (2)

2016. januárjában folytatódik a nagysikerű New York Művész Páholy kulturális programsorozat. Mint minden alkalommal, a szervezők ezúttal is igyekeznek az irodalom világát izgalmas párosításban, különleges vendégekkel megmutatni. Január 18-án, hétfőn este elsőre távoli világok találkoztatására készülhetnek a látogatók: sport, színház és irodalom – a teljesítmény, az ihlet oldaláról kapcsolódik össze a négy meghívott vendég által egy egyedi esten, a Világ Legszebb Kávéházában!

Az év vége mindig egyfajta számvetés időszaka. A New York Művész Páholy 2015-ben 12 estet tartott, változatos irodalmi, művészeti témákat, személyeket középpontba állítva. Márciusban megünnepelték második születésnapjukat, áprilisban Czeizel Endre, míg májusban Csányi Vilmos professzorok 80. születésnapi ünnepségét tartották ötszáz fő részvételével a ROMA teremben. Köszöntötték a Virtuózokat, törzsasztalt kapott Alexander Brody, Csányi Vilmos és posztumusz Szabó Magda, s az év végén Bagdy Emőke és lánya érkezett hozzájuk. Az év második felére két nehéz veszteség jutott: Czeizel Endrét ősszel, míg Juhász Ferenc költőt, az első Törzsasztal tulajdonost decemberben veszítettük el.

Január 18-i estjük címéül egy, a beszélgetéshez kiinduló pontként használható gondolatot tettek: A legszebb múzsa a határidő? Négy meghívott vendégükkel a sport, színjátszás, irodalom, a kedvenc vers és az írás kerül az est fókuszába, s az, kinek mi állhat a teljesítménye mögött. Vajon nehéz vagy teljesítményt növelő egy rövid határidő? Mi motivál sportolót, műírót, mi színművészt?

Vendégek:

Erdei Zsolt ‘Madár’ magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó

Kukorelly Endre József Attila-díjas magyar író, költő, újságíró, kritikus

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jogász

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet. Belépőjegy: 1800 Ft

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a CempX Média Csoport, az események háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Esemény a Facebook-on