KULTer.hu - A Magyar Táncművészeti Főiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadása
32315
event-template-default,single,single-event,postid-32315,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A Magyar Táncművészeti Főiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadása

2012. jún. 7. - 19:00

Debrecen


Csokonai Színház, Kossuth u. 10.


A diploma küszöbén
A Magyar Táncművészeti Főiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadását mindig nagy várakozás előzi meg. Így van ez idén is, azzal a különbséggel, hogy a jövő sztárjainak bemutatkozását nem csupán a budapesti Művészetek Palotája közönsége láthatja, hanem a debreceni érdeklődők is. Az előadásra beválthatók az eddig fel nem használt szabadbérletek, jutalombérletek! A csoportkedvezmény és/vagy a diák- és nyugdíjas kedvezmény érvényes!
A végzős évfolyam balettmesterei: Fodorné Molnár Márta és Macher Szilárd.
A végző évfolyam hallgatói: Bálint Dóra, Berzéki Melinda, Csonka Vanessza, Kojo Kaede (Japán), Kovalszki Boglárka, Miura Shino, (Japán), Pyka Alexandra, Schneider Helga, Szalai Emese, Darai Tamás, Horváth Kada, Kovács Péter , Molnár Dávid, Pálinkó Kornél, Rónai Attila, Schumicky Endre, Török Zsolt.
A Magyar Táncművészeti Főiskola a kilenc éves szakmai képzés során a klasszikus balett évszázados hagyományait oktatja, de úgy, hogy felkészíti az iskolából kilépő növendékeket arra, hogy a közelmúlt, a jelen, sőt a jövő koreográfusainak elképzeléseit is híven tudják tolmácsolni.
A vizsgaelőadás – melynek most előzetesét láthatják az érdeklődők – mindenkor a fiatal táncosok technikai felkészültségén túl művészi sokoldalúságukat mutatja be: azt, hogy a klasszikus / neoklasszikus koreográfiákat táncolva hogyan teszik élővé az évszázados értékeket; azt, hogy a klasszikus balett formanyelvén építkező mai alkotók darabjait mi módon tolmácsolják az értő közönségnek; de akár azt is, hogy egy-egy koreográfus rájuk-nekik-velük készült vadonatúj alkotásait miképpen tudják szinte az alkotás pillanatában színpadra állítani.
A három rész a fiatalok sokoldalúságát mutatja meg: a klasszikus repertoárt a Petipa Don Quijote-szvitje képviseli, a mai alkotásokat Marc Ribaud – Prokofjev muzsikájára született – koreográfia; a két nagy formátumú darab között pedig a legvirtuózabbak koncertszámaiban gyönyörködhetünk.