KULTer.hu - A Média Építészeti Díja 2010 – Díjátadó
30055
event-template-default,single,single-event,postid-30055,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A Média Építészeti Díja 2010 – Díjátadó

2010. nov. 16. - 18:30

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


mediadij_webre_small
A Média Építészeti Díjának átadóját idén 6. alkalommal rendezi meg az epiteszforum.hu, azzal a céllal, hogy mind a szakma, mind pedig a szélesebb közönség figyelmét felhívja arra, hogy épített környezetünk formálása a szakma és az értő nyilvánosság közös ügye.

A zsűri az epiteszforum.hu oldalon legtöbb szavazatot kapott – előzsűrizett – hét tervet és épületet értékeli nyilvánosan, a nagyközönség előtt. A munkákat a tervezők személyesen mutatják be, így az újságírók megismerik a szakmát, és a szakma képviselői is gyakorolhatják a közönség előtti fellépést, elképzeléseik rövid és tömör bemutatását. A zsűri értékelése után két építészkritikus véleményt mond, és ha kell, vitába is lehet szállni velük.

A szavazás első köre 2010. szeptember 28. – október 25. között zajlik az építészfórumon: a közönség kiválasztja a benevezett művek közül a 7 legjobb épületet és 7 legjobb tervet.

A szavazás második köre 2010. november 2. – 2010. november 16. között zajlik két honlapon. A legjobb tervet az építészfórumon választja ki a közönség, a legjobb épületet pedig az index.hu olvasóközönsége szavazhatja meg.

Ez a díj nem minősít, hanem tükröt tart a tervezők elé, amelyben nem csak egymást látják, hanem azt is, hogy kicsi és zárt szakmai berkeken túl mit gondolnak a munkánkról a kultúra többnyire nem reflektorfényben élő, de a háttérben igencsak meghatározó közvetítői. Szerkesztők, rovatvezetők és újságírók figyelme sok százezer másik ember figyelmét tereli és befolyásolja, s ha ezt a díjazást nem is nézik annyian, mint egy focimeccset, évről évre fontosabbá válik és egyre több érdeklődés kíséri.

  • www.epiteszforum.hu