KULTer.hu - A TÁNC Fesztiválja 2011
30994
event-template-default,single,single-event,postid-30994,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A TÁNC Fesztiválja 2011

2011. máj. 25. - 17:00

Veszprém, Várpalota


Városszerte, több helyszínen


A tánc fesztiváljaXIV. alkalommal rendezi meg a Pannon Várszínház az Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozót, a TÁNC Fesztiválját. Négy napon át 9 kortárs táncbemutatót és fotókiállításokat láthat a közönség.
A seregszemlének – mint minden évben – idén is komoly tétje van. Keleti Éva művésznő, Kutszegi Csaba táncművész, valamint Goda Gábor táncművész alkotta, háromtagú zsűri értékeli majd a látott produkciókat. A legjobbak értékes ajándékokban részesülnek majd a fesztivált záró gálaünnepségen. Az összművészeti találkozón ez alkalommal is a kortárs táncszakma krémje képviselteti magát. Színpadra lép a Tünet Együttes, a Közép-Európa Táncszínház, Ladányi Andrea és társulata, a Duna Táncműhely, a KET, a Duda Éva Társulat, Gold Bea és Méhes Csaba formációja, valamint Fehér Ferenc. A fesztivál nyitónapján Veszprém belvárosának utcáin vonulnak végig a táncosok, majd az első napon délután 5 órától a SÉD Filmszínház előtti téren fellépnek a Veszprém városi, illetve Veszprém megyei táncegyüttesek. Este 6 órától a Magyar Táncművészeti Főiskola gálaműsora nyitja meg a fesztivált, melynek a Városi Művelődési Központ ad otthont.
A versenyprogramokat három helyszínen, Veszprémben a SÉD Filmszínházban, a Városi Művelődési Központban, illetve Inotán a Retro Színházban tartjuk. A zárónapon a gálaestet megelőzően Fehér Ferenc Tao-Te című művét láthatja a fesztiválozó közönség. A performance, amely az idei fesztivál utolsó versenyszáma, a tavalyi év legjobbnak ítélt koreográfiája. 2010-ben Fehér Ferenc a Trafo-díjat és a Lábán Rudolf-díjat is átvehette munkájáért.
Az utolsó napon, május 28-án este fél 8-tól ünnepélyes keretek között adják át a fesztivál díjait, kitüntetéseit.
A jegy és bérletárak változatlanok. Ladányi Andrea, illetve a Forte Társulat előadására 2000, a többi előadásra 1500 forintért válthatók jegyek. Az idén is kapható fesztiválbérlet, mely az összes előadásra érvényes, ennek ára 7000 Forint.

  • A részletes program ITT olvasható.