KULTer.hu - A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: ROLÓ (Vinnai András jelenetei alapján)
30083
event-template-default,single,single-event,postid-30083,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: ROLÓ (Vinnai András jelenetei alapján)

2010. nov. 22. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


Varieté

“Hölgyeim és Uraim. Megvannak az eszközeim, hogy behatoljak Lajos agyába. Őrült vállalkozásnak tűnik, hiszen lehet, hogy soha többé nem jutok ki onnan. Hogy egyszerűen elfelejt ez a nagy barom! De nehehehem! Abból nem eszik. Bebiztosítottam magam! Hogyha szemét módon elfelejtenél, akkor se legyek elfelejtve!”

Egy emlékek nélküli ember – Lajos – heroikus és reménytelen küzdelme a totálisan érthetetlen és kiismerhetetlen világgal szemben. Sehol egy ismerős arc, egy kézre álló tárgy, otthonos hangulat – semmi fogódzó. Csak pillanatnyi és bizonytalan benyomások.
Kegyetlen és szórakoztató emberkísérlet. Dr. Pumánszky Miklós előadása, valóság és szimuláció határán. A professzor agyszüleménye, gigantikus átverés, prezentáció? Hogyan vesztette el Lajos az emlékezetét? Gyerekkori trauma? Véletlen baleset? Vagy egy bűntény rejlik a háttérben? Biztosíthatom önöket, hogy soha nem fogják megtudni. Továbbá azt sem, mi történik egy bagolyszerű fonémahalmazzal egy egészséges és egy amnéziás emberi agyban. És Clotild? Talán nincs is szüksége arra a műtétre…