KULTer.hu - Ablak a Bartókra//Helytörténeti fesztivál
110740
event-template-default,single,single-event,postid-110740,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ablak a Bartókra//Helytörténeti fesztivál

2019. máj. 30. - 10:00

Budapest


Bartók-negyed, több helyszínen


Az Ablak a Bartókra a Bartók Béla út múltjáról, jelenéről és jövőjéről szól. A kreativitásról és tudásról, az örömről és együttlétről, ami átszövi az utca és a környéke történetét.

Program:

A PLACCC Fesztivál bemutatja – Cie. Willi Dorner (AT): bodies in urban spaces
Városi performansz a Bartók Béla úton és környékén

Kiégő Izzók / Glowing Bulbs: Noisebox
Interaktív térinstalláció dobra hangszerelve

Meet Lab: @How to disappear completely in Budapest
Interaktív városi hangjáték

Meet Lab: Tron // lézeralapú homlokzati videójáték//
Ne csak nézzük, játszunk a fénnyel! A TRON a világ egyik legelső és máig nagyon híres játéka. A szabálya nagyon egyszerű: a versenyzőknek az a kihívás, hogy a motorjukból húzott fénycsíkkal bekerítsék az ellenfelüket. A fénymotorok csatáját a Meet Lab csapata álmodta újra lézerre és teszi kipróbálhatóvá a Gárdonyi Géza Általános Iskola homlokzatán.

Secret Mapping x Daniel Besnyo: Secret Spheres
A Bercsényi utca egyik üresen álló üzlethelyisége mutatja meg új arcát és ad otthont elsőként az elmúlt években megvalósított fénytérmanipulációs projektek fotódokumentációs anyagának, mely Besnyő Dániel: Pontfelhőből álló terek c. projection mapping installációjával kiegészülve nyújt egyedi térélményt a látogatóknak.

Dés Márton, Trapp Dominika: Fogadó a hely szelleméhez
Konceptuális vacsoraprojekt

Éljen a Nyugat!
Slam poetry est a Hadikban

Amíg utazunk műhely: Egyesüljünk Budapestté!
Játék gyerekeknek Gévai Csillával
Ha 4-12 éves gyerek vagy, és szeretnél Buda, Pest vagy Óbuda lenni játékból, hogy aztán egy csodaragasztóval összeragasszunk Budapestté, akkor itt a helyed! Ez a ragasztó olyan erős, hogy már 145 éve összetartja Budát, Pestet és Óbudát. Mikor megtörtént az egyesülés, megtapsoljuk magunkat, és jól le is rajzoljuk azt a hidat, ami Budapesten 2073-ban fog felépülni. Leszel a tervezője?

UrbanGo
Városi kalandjáték indul a Bartók Béla úton
Városnézés? Kaland? Kincskeresés?… Minden egyben!
A kincs megtalálásához kell egy jó csapat. Ezért mindenképp hozd magaddal a családodat vagy a barátaidat (legfeljebb 6 főt rajtad kívül). A játék 10 éves kortól ajánlott, de ügyes rávezetéssel a kisebbek is szerethetik. A kincskeresés nem időre megy. A saját tempótokban haladjatok:, ha valahol kedvetek szottyan megállni, leülni, körülnézni, tegyétek meg bátran! A kíváncsiság úgyis továbbhajtja a csapatot.

Fontos tudnivalók:
Jelentkezés: a hello.urbango@gmail.com címen. Június 1-jén és 2-án 10 és 18 óra között minden egész órában indulhatnak a lelkes kincskereső csapatok. Összesen 18 csapat.

A Facebook-esemény itt érhető el.