KULTer.hu - Ajándék Terminál
35643
event-template-default,single,single-event,postid-35643,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ajándék Terminál

2012. dec. 11. - 11:00

1051 Budapest


Design Terminál, Erzsébet tér 13.A hazai kreatív ipar ösztönzésére létrejött, és a főváros szívében működő intézmény, a Design Terminál idén is profiljához illő eseménysorral készül az ünnepekre, mely az Ajándék Terminál nevet kapta.

Ez a program úgy varázsol ünnepi hangulatot a Terminál páratlan atmoszférájú, bauhaus-szocreál épületébe, hogy ötvözi egy rendhagyó kiállítás élményét az egyedi ajándékok vásárlásának lehetőségével és a jótékonysággal.

Mindezzel szeretnék bebizonyítani a szervezők, hogy a magyar tervezők munkái ugyanúgy elérhetőek, mint a bevásárlóközpontok tucattermékei, csak épp sokkal maradandóbbak és izgalmasabbak!

Az Ajándék Terminál december 8-án este nyitja meg kapuit, és egészen 23-ig várja a látogatókat. Az Erzsébet téri épület földszintjét és első emeletét benépesítő installációban mintegy 100 hazai dizájner egyedi tárgyait csodálhatjuk meg az ékszertől a bútorig, az öltözéktől a használati tárgyakig. Képviselteti magát például a Nubu, a Je Suis Belle, Lublóy Zoltán, Ducsai Judit, a Pos1t1on, IVANKA, a Medence Csoport, Vágó Réka, a Lokalwear, az INER, a Hannabi és a Folqa.

Ez alkalommal nem érvényes a “mindent a szemnek, semmit a kéznek” szabály, sőt: a tárgyakat nem csak kézbe vehetik, felpróbálhatják, de meg is vásárolhatják a betérők. Mivel a munkáik a művészektől közvetlenül a közönséghez jutnak el, az árak nagyon barátságosak, azokat semmilyen kereskedelmi haszon nem terheli.

A kiállító tervezők ugyanakkor 1-1 tárgyat jótékonysági árverésre is felajánlanak, melyet december 12-én 19 órától rendezünk a Design Terminálban.

Az aukció teljes bevételét a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát támogató Őrzők Alapítványnak ajánlják fel a szervezők.

December 13-án a DEMO NODE Vizuális Műhely fénykísérleteiben gyönyörködhetünk, amihez a fényalávalót ismert DJ-k húzzák.

December 14-én nagy sikerű pályázatunkhoz kapcsolódóan Gombold újra!-napot tartunk, melynek keretében az idén döntőbe jutott tervezők kollekcióit is segítségül hívva, öltözködési, smink és frizura-tanácsadást tartunk azoknak, akik legalább 8000 ft-ért vásároltak a design tárgyakból.

De a bő két hét alatt várják mindazokat is, akik csak szeretnének egy időre kiszakadni a város nyüzsgéséből, megpihenni és feltöltődni egy bögre kávé vagy forralt bor mellett, ebben a szép környezetben.

Mert ki mondta, hogy csak a tömegben sodródva lehet készülni az ünnepekre?