KULTer.hu - Arany János a Margitszigeten – irodalmi séta extra programokkal
101284
event-template-default,single,single-event,postid-101284,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Arany János a Margitszigeten – irodalmi séta extra programokkal

2018. aug. 19. - 16:30

1130 Budapest


Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Margitsziget


A Margitsziget árnyas fái alatt akaratlanul is eszünkbe jut Arany János Toldi Miklósa, aki itt vívta párviadalát a cseh Holubárral, és legszebb öregkori versei, az Őszikék, amelyeket kedvenc tölgyfái alatt írt. Bár a kis dunai szigeten nem játszódtak le döntő történelmi események, hazánk és Budapest történetének mégis egyik beszédes múltú színfoltja.

A tavalyi hatalmas érdeklődésre való tekintettel a Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum idén hat alkalommal és három különböző tematikával indít különleges irodalmi sétákat a Margitszigeten, Arany életének meghatározó helyszínén. Augusztus 19-én azok is bepótolhatják az Arany-sétát, akik tavaly lemaradtak róla: a költő szobrától induló tematikus túra során az érdeklődők bejárhatják az Arany János által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok – Jókai, Krúdy, Madách, Bródy Sándor, Babits, Szerb Antal, Radnóti – emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában élt és alkotott.

A séta időtartama 90 perc.
A csoport limitált létszámmal (40 fő) indul.
Kérjük, a jegyeket előre foglalják le telefonon (+36 (1) 301-0147) vagy vásárolják meg online.

Gyülekezés, indulás: Margitszigeti Szabadtéri Színpad jegypénztár (kerengő)

A séta végén – egy hűsítő ital mellett – a kvízkérdésekre helyesen válaszoló vendégeink között a Budapesti Nyári Fesztivál előadásaira szóló belépőjegyeket és PIM-es irodalmi ajándéktárgyakat sorsolunk ki.

Szakmai konzultáns: Asztalos Emese irodalomtörténész és Sidó Anna művészettörténész
Túravezető-koordinátor: Nagyvári Ildikó
Szakmai partner: Petőfi Irodalmi Múzeum