KULTer.hu - ASMR költészeti workshop Tóth Kingával
107097
event-template-default,single,single-event,postid-107097,ajax_updown_fade,page_not_loaded

ASMR költészeti workshop Tóth Kingával

2019. jan. 22. - 18:30

Debrecen


Desz24, Batthyány utca 24.


ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) egy olyan neurológiai jelenség, melynek a kutatása még kezdetleges stádiumban van. Az érzés általában a tarkó illetve a koponya hátsó részéről indul. Tényleges fizikai behatás nélkül is bekövetkezhet: pusztán bizonyos hangok vagy látványok eredményeképp.

A költészet és az érzékelés finomítása, kiélezése, ezek kapcsolata áll a Tóth Kinga író-költő-performer által tartott workshop középpontjában. Olyan szövegeket hoznak létre a résztvevől, melyek túllépnek az írott formákon, esetlegesen el is hagyják azt. Hogy lehet szöveges tartalmakat más médiumokkal közvetíteni, a textus akár teljes elhagyásával? Milyen szinteken történik ilyen esetekben a megértés?

Tóth Kinga 2018-as ASMR-költészeti projektje után (Anne Munka, Dagmara Kraus, Berlini és Drezdai Költészeti Fesztiválok) először a Kolozsvári Egyetem diákjaival a Tranzit.ro keretein belül készített ASMR-videóköltészeti munkákat, s végzett a résztvevőkkel gyakorlatokat, melyet más egyetemeken, workshopokon is bemutat (Angewandte, Bécs, Hildesheim), a debreceni program is hasonló kísérletezésre ad lehetőséget.

A belépés ingyenes.

A Facebook-esemény itt érhető el.

Térkép nem érhető el