KULTer.hu - Astoria Slam Poetry
32467
event-template-default,single,single-event,postid-32467,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Astoria Slam Poetry

2012. aug. 24. - 19:00

Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfőA villámköltészet 3 magyar egyénisége fogja döngetni a kemény szavalatokat az A38 koncerthajón, a Scerra és a Watch My Dying zenekarok előtt.
A két metálcsapat a fémzene extrém régióiban mozog, ahol a tördelt ritmus és a brutálisan hörgött vokáltémák szokatlan megfogalmazású dalszövegeknek adnak erőrangot.
A slammerek közül Egyed Krisztián Pécsett csatlakozott a műfajhoz, egyetemistaként járva az ottani estekre. Metálban a Pain Of Salvation, költészetben Weöres Sándor lebeg előtte legfontosabb ideálként. Elekes Csaba „DéZé” számára a hiphop és a slam párhuzamos futamok, tavaly jelent meg Krónikám Vol.1. albuma. A freestyle, avagy rögtönzés is természetes közeg számára, ezt a képességét a közönség aktív közreműködésével fogja bemutatni, ugyanis a nézők által megadott szavakat fogja verselésébe fűzni. A szavak a két metálzenekar dalszövegeiből kell származzanak.
A hajózó slammerek kapitánya pedig Angyal Gyula, az Astoria Slam Poetry-estek szervezője. Bécsben nyáron a Bus Bim Slam-verseny 1. helyezettje lett, ez az eddigi legjobb külföldi helyezés magyar slammertől. Verseiben szívesen alkalmaz progresszív metálból ismerős ritmustöréseket. Egyaránt fontosnak tartja Wass Albert és Pilinszky János dimenzióit.