KULTer.hu - Átkozott szerelmi háromszög
72315
event-template-default,single,single-event,postid-72315,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Átkozott szerelmi háromszög

2016. Már. 24. - 20:00

1094 Budapest


Trafó – Kortárs Művészetek Háza, Liliom u. 41.


clip

Szexuális kalandok szerelem helyett, kétség és kívánás a kezdeti vonzalomtól a megszállottságig – egy extázist és brutalitást ötvöző táncelőadásban. Szerelmi háromszög, és minden, ami vele jár: nyers erőszak, elsöprő szenvedély, eszeveszett vonzalom és lírai érzékenység. Virginie Brunelle-t, az Átkozottul koreográfusát a montreali táncszcéna legérdekesebb fiatal művészeként emlegetik.

Az előadás ugyan balett alapokhoz nyúl, mégis pofátlanul kortárs. Egyszerre fizikai és érzéki, mint Brunelle minden darabja. A koreográfus célja nemcsak produkciók létrehozása, de a táncforradalom is: át akarja törni a műfaj határait.

„A fiatalságából adódó merészsége és nyíltsága ellenére már érezni saját hangját, egyéni vízióját, ez pedig figyelmet követel.” (Victor Swoboda, The Gazette)

Társulatát 2009-ben hozta létre Virginie Brunelle, az Átkozottul pedig a második darabja, amellyel már 12 európai országot meghódított. Nem véletlenül: klasszikus és kortárs nyelv találkozik ebben a produkcióban, lírai elemek keverednek brutális, erőszakos gesztusokkal. A koreográfia pedig követi a szerelmi háromszögek dinamikáját: hol, mint a vágy, olyan vadul lüktet a mozgás, hol alábbhagy a mozdulatok dinamikája, akár egy elválásnál. Aztán pedig kezdődik az egész elölről.

„A fizikaira nagy hangsúlyt fektető, aprólékos kidolgozottságú, erős mozgóképi világgal megtámogatott és a klasszikust zaklatott ritmusokkal és nyers gesztusokkal szétziláló darabjai az elmúlt öt-hat évben meghódították a kortárs tánc templomait.” (Braun Anna, tanc.reblog.hu)

A Trafó honlapja
Facebook-esemény
A társulat honlapja