KULTer.hu - Az álom féltestvére – Premier
36704
event-template-default,single,single-event,postid-36704,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Az álom féltestvére – Premier

2013. jan. 19. - 20:00

Budapest


Trafó, Liliom utca 4.A színészek és táncosok improvizációiból szerkesztette és írta: Sebők Bori és Kárpáti Péter.

Hypnosz és Thanatosz iker-féltestvérek. Az Álom és a Halál. Az Éj istennőjének fiai. Alvilági palotájuk a sötétség barlangja, ahová soha egyetlen fénysugár se téved.

Zsolt, az örök győztes kung-fu bajnok haldoklik. Lakásában sorra felbukkannak régi szerelmei, rokonai, barátai, tanítványai, akiket nem köt össze más, mint hogy az ő életének részei voltak. A halál közeledésének különös hangulata alól nem tudja magát kivonni senki, ágya mellett még szeretői is összebékülnek. Az életük normális menetéből kizökkent segíteni akarók és a haldokló körül lébecolók seregét álomszerű, részeg állapot ragadja magával, amelybe még az a vérfagyasztó lehetőség is belefér, hogy a beteg sorsa átadható – átvehető. Életét kiválthatja egy helyette önkéntesen halálba menő áldozat…

Ulickaja regényéből és az Alkésztisz-mítoszból kiindulva azzal foglalkoztunk, hogy az ember meddig tudja elkísérni a másikat az útján. Tudunk-e segíteni egymásnak, meddig lehet eljutni abban, hogy átvállaljuk valaki más terhét. A pitbull cselekedeteinek magánéletekbe betolakodó, bolyongó vándorát és dühös prófétáját játszó Nagy Zsoltot most egy homlokegyenest más szerepben, egy kiszolgáltatott emberi helyzetben láthatjuk.

Szeretettel várjuk a nézőket az előadáskezdés előtt fél órával a színészekkel közös bemelegítésre!

Közönségtalálkozó! 20-án az előadás után Forgách András író, műfordító beszélget az alkotókkal. Mindenkit szeretettel várunk!