KULTer.hu - Bábelna – Keleti Nyitás
87873
event-template-default,single,single-event,postid-87873,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Bábelna – Keleti Nyitás

2017. Már. 28. - 19:00

1024 Budapest


Átrium Film-Színház, Margit körút 55.


babelna-keleti-nyitas-atrium-film-szinhaz_3

Március 28-án ismét műsoron a Terminal Workhouse produkciója az Átrium Film-Színházban. A mulattató társadalmi szatíra Tasnádi István Bábelna – nyelvleckék haladóknak című darabján alapul, bár a szöveg majdnem teljes egészében új. Dömötör Tamás átdolgozásában és rendezésében az eredetinek csak a váza maradt meg  a jelenkori társadalmi viszonyrendszer figyelembevételével alkották meg az új változatot.

Bábelnán, az asztalosipari szövetkezetben nem mennek jól a dolgok. Az üzem haldoklik. Azonban egy új, azerbajdzsáni befektető megveszi a céget, és hoz magával ötven azeri dolgozót is, a komplett családjaikkal együtt. Az üzem dolgozói tiltakoznak, megrongálják az új tulajdonos autóját, trágár szórólapokat terjesztenek. Zoltán, (a cég régi-új személyzetise – HR-ese) kulturális ajándékkosárral próbálja meggyőzni az üzem dolgozóit, hogy az azeri családok és munkások befogadása nagyszerű dolog. A kulturális ajándékkosár jeleneteket vonultat fel a magyar történelem ezer évéből – Szent Istvántól egészen a huszadik századig, amely jelenetek tanulsága, hogy a befogadás és a nyitottság milyen hasznos volt a magyar nemzet számára.

A Terminal Workhouse azzal a szándékkal alakult, hogy a legkülönbözőbb módokon, műfajokban és (munka)szerepekben valósítsák meg elképzeléseiket. Nem is cél egyetlen terminus használata. Ezért inkább Terminál.

A Bábelna alkotói:

rendezte:
Dömötör Tamás

szereplők:
Zoltán – Géczi Zoltán
Gusztáv – Molnár Gusztáv
Gyula – László G. Attila

Jegyvásárlásra ide kattintva van lehetőség.

Az esemény ide kattintva érhető el a Facebookon.

Az előadást az alábbi időpontokban biztosan láthatod:

  • március 28. 19 óra
  • április 19. 19 óra
  • május 10. 19 óra