KULTer.hu - Bánk bán opera-beavató
31738
event-template-default,single,single-event,postid-31738,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Bánk bán opera-beavató

2011. nov. 23. - 15:00

Debrecen


Csokonai Színház, Kossuth utca 10.


Bánk bánVannak különleges színművek, operák, melyek a nemzet emlékezetének mindig megújuló örök darabjai. Ilyen mű Erkel Ferenc főműve, a Katona József drámája nyomán készült Bánk bán. Az országban egyedülálló operai repertoárral rendelkező Csokonai Színház fontosnak tartja, hogy a fiatalok is megszeressék a legnagyszerűbb színházi műfajt, az operát. Fiatal nézőink – és természetesen minden érdeklődő – számára készül a Bánk bán opera-bevatója, a mű keresztmetszete. Az opera történetében Vranyecz Artúr színművész kalauzolja a hallgatóságot.
A klasszikusok, amelyeknek rendre színre kell kerülniük, hol csak kötelességtudatból, hol politikai célzattal, vagy azért, mert néha reprezentálni kell magunkat a világ előtt. Kik vagyunk, honnan jövünk, hová tartunk?
Olyan szellemi szigetek ezek a művek, melyeken ismerős alakok élnek időtlenül egy szellemi hazában.
Vidnyánszky Attila rendezéseinek sorában is mindig kivételes helyet foglaltak el a magyar klasszikusok. A Csokonai Színházban színre kerülő Erkel-opera felfogható úgy is, mint Katona József drámájának nagyszabású zenés újragondolása egy következetesen építkező rendező kézjegyeivel.
A keresztmetszet az opera legszebb részleteit mutatja be remek szereposztásban.

  • További részletek ITT.