KULTer.hu - Bécs-Budapest Tranzit³ – Steinbuch & Donhauser
39973
event-template-default,single,single-event,postid-39973,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Bécs-Budapest Tranzit³ – Steinbuch & Donhauser

2013. ápr. 10. - 17:00

Budapest


Írók Boltja, Andrássy út 45.


Következő állomásához ért a sorozattá formálódó Bécs-Budapest Tranzit. A költészet hetén Gerhild Steinbuch és Michael Donhauser osztrák szerzőket az Írók boltja kétnyelvű esten látja vendégül. A felolvasást az Osztrák Kulturális Fórum és a József Attila Kör támogatja.

Gerhild Steinbuch 1983-ban Mödlingben született, drámaírást tanult Grazban. 2003-ban Retzhofer irodalmi díjat kapott a kopftot (fejhalott) című darabjáért és még ebben az évben nyert a Lehniner Platz berlini színdarabíró pályázatán. Második darabjából rádiójáték készült. 2007-ben megnyerte az Akademie Schloss Solitude alkotói pályázatát. A 2008-2009-es szezonban a Schauspielhaus Wien színdarabírója.

Michael Donhauser 1956-ban Vaduzban született. Germanisztikát és romanisztikát tanult a bécsi egyetemen. A Romlás virágainak német fordításelemzésével zárta le tanulmányait. Versei, elbeszélései és egy regénye jelent meg, valamint fordította Arthur Rimbaud és Francis Ponge egyes munkáit. Költészetéért legutóbb Georg Trakl-díjat nyert. Bécsben él.