KULTer.hu - Borkonyha a Haggenmacher-udvarban
45503
event-template-default,single,single-event,postid-45503,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Borkonyha a Haggenmacher-udvarban

2013. Sze. 7. - 15:00

1222 Budapest


Art Quarter Budapest, Nagytétényi út 48-50.Az Art Quarter Budapest (AQB) kortárs művészeti központ és nemzetközi alkotóház az egykori legendás Haggenmacher sörgyár egyik patinás, színvonalasan felújított épületében jött létre, elsősorban kortárs képzőművészek és előadóművészek számára, de időnként teret ad nyilvános kulturális rendezvények, koncertek, kiállítások, nyitott műtermi programok, színházi- és táncelőadások számára is. Az Art Quarter Budapest önálló gasztronómiai és kulturális programsorozatával idén első alkalommal csatlakozik 2013. szeptember 7-én és 8-án a 24. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválhoz.

A hétvégi kínálat a Borkonyha köré fog lépülni: a kiváló borok mellé csupa ételkülönlegesség (sajt, sonka, hal) és kulturális ínyencség kerül terítékre. Szeptember 7-én 18.00-kor nyílik meg az AQB legújabb csoportos kiállítása, a Tér-viszony, amely a térrel való kapcsolatunkra kérdez rá Albert Ádám, Czigány Ákos, Eike, Halász Péter Tamás, Puklus Péter, Várnai Gyula, főként fotográfiáin keresztül. Aznap az AQB-ben kinyílnak a műtermek ajtajai, és bárki szabadon megtekintheti az ott dolgozó képzőművészek munkáit, és lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre is az alkotóművészekkel. A vetítőteremben a látogatók két napon át megtekinthetik a 2013-as, 6. Crosstalk Video Art Festival anyagának válogatott előzetesét.

A változatos kulturális rendezvénysorozat keretében három táncelőadással, köztük egy ősbemutatóval is jelentkezik a Juhász Kata és Kulcsár Noémi kortárs tánc koreográfusok alkotta Aulea Alkotóműhely. Szombaton Tanulmányok a testről címmel láthatja a közönség Juhász Kata intermediális előadásának ősbemutatóját, vasárnap pedig Kulcsár Noémi Mesévé mállva, majd 19.30-tól Juhász Kata Szoborrá avatom című táncos produkcióját élő zenével. A fesztivál előadó művészeti programját intim színházi előadás, videoperformansz és élő szereplős installációk is gazdagítják az AQB külföldi rezidens művészeinek előadásában, továbbá sor kerül két kortárs irodalmi estre is. A rendezvénynek helyet adó Haggenmacher-udvarban a kulináris örömök mellett fényinstalláció és zene is várja a vendégeket, és pontban a kapu előtt áll meg a fesztivál vendégeit szállító old timer omnibusz.

A részletes program ITT olvasható.