KULTer.hu - Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás
107367
event-template-default,single,single-event,postid-107367,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás

2019. jan. 25. - 20:00

Budapest


MU Színház, Kőrösy József utca 17.


Álljunk meg egy pillanatra és nézzünk mélyen magunkba! Legyünk teljesen őszinték: kedveljük-e azokat a megmérettetéseket, amelyeken a rátermettség helyett a szimpátia, esetleg a rokoni- vagy érdekkapcsolatok döntenek? Amikor a lelkiismeretet legyőzi a lábszagú lustaság, a politikai korrektséget pedig a zsíros cinizmus és a felsőgombkigombolás?

Amennyiben igennel válaszolt a fenti kérdésekre, abban az esetben a MU Színház jó hírrel szolgálhat önnek: a Hungarikum Ügynökség 2019-ben is megrendezi háromfordulós, hungarikumismereti vetélkedőjét, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy ki nyeri el a Hungarikum Ügynökség Lovagkeresztje elismerést. A vendégeknek ügyességi és kvíz feladatok során kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A programot díjátadó gála zárja.

Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás című részvételi színházi előadás lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy maguk is részesei legyenek egy hungarikum-ismereti vetélkedőnek, hogy kiderüljön, mit is jelentenek számukra a hungarikumok, milyen a viszonyuk ezekhez a nemzeti értékekhez. Az este folyamán arra is fény derül, hogyan működnek egy olyan rendszerben, amit a hanyagság és a mutyi, az uram-bátyám viszony működtet, vagyis maga a Hungarikum Ügynökség. Itt valóban nem számít sem a lexikális tudás, sem a tehetség. Azoknak lejt a pálya vagy éppen áll a zászló, akik a legnagyobb ügyeskedők, akik leginkább idomulnak ehhez a rendszerhez.

Az előadást magyar nyelven játsszák, de a készítők biztatnak minden magyar embert, hogy hozzon
magával még egy külföldit.