KULTer.hu - Brunch, slam, jazz, és ’56 a Hadikban
81272
event-template-default,single,single-event,postid-81272,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Brunch, slam, jazz, és ’56 a Hadikban

2016. okt. 10. - 20:00

Budapest


Hadik, Bartók Béla út 36.


hadik_irodalmibrunch_cover

Tovább színesíti programpalettáját októberben a Hadik. A szeptemberben debütált Jazz Hétfő kuriózumnak számító duókkal, a Bookline Irodalmi Brunch pedig Kepes Andrással folytatódik. A Vadászszezon nevű slamtornán elkezdődik az első forduló, az Irodalmi Szalon pedig a rádió_56 program meghívottjaival közösen emlékezik.

Azok számára, akik hétfő esténként a jazz-ért járnak a Hadikba, az októberi koncertsorozat további érdekességeket vonultat fel. A Hadik Jazz Hétfő vendége 10-én Oláh Krisztián, a Montreux-i Jazz Fesztivál tavalyi helyezettje lesz, aki Kész Petrával koncertezik. A hónap második felében Lamm Dávid és Pandzarisz Dina duója szefárd zenével, Tóth Mátyás együttese pedig fadóval bűvöli el a közönséget.

Októberben a Hadik Irodalmi Szalon a rádio_56 programhoz kapcsolódva emlékezik a forradalomra. A 60. évforduló előtt néhány nappal, 19-én közös beszélgetést és zenélést kezdeményeznek, ahol a forradalom versei, szövegei alakulnak dallá többek között Németh Juci, Mező Misi és Pajor Tamás tolmácsolásában. Hőssé vált hétköznapi emberek, szabadságharcos pesti srácok, hit, vágy, elnyomás, szabadság és forradalmi lendület elevenedik meg szóban és zenében.

A Bookline Irodalmi Brunch-on, 22-én Kepes András kínál irodalmat reggelire. A szombat délelőtti gasztronómiai és kulturális eseményen a népszerű tévés és újságíró bemutatja legújabb könyvét, beszél a helyét kereső világról, a Beirút és Buenos Aires között ingázó Európáról, a változó hétköznapokról és nem utolsósorban étkezési szokásainkról. Mindezt sok humorral és a Hadik séfje által kreált ételekkel együtt tálalja a neves médiaszemélyiség.

Októberi programok:

Október 10. 20.00 – Hadik Jazz hétfő – Kész Petra & Oláh Krisztián
További alkalmak: október 17., 24. és 31.
Október 12. 19.00 Vadászszezon  – Slam a Hadikban – havi verseny és első forduló
Október 19.  Hadik Irodalmi Szalon – 1956/2016 – Szabadság, Hit, Forradalom, egykor és ma
Október 22. 11.00  Bookline Irodalmi Brunch Kepes Andrással

Külsős programok:
Október 6. Mit akar a nő?
Október 10. Fiala Borcsa (WMN.hu) könyvbemutató