KULTer.hu - Budapest Áramlat – A Virág Judit Kortárs Galéria csoportos kiállítása
31020
event-template-default,single,single-event,postid-31020,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Budapest Áramlat – A Virág Judit Kortárs Galéria csoportos kiállítása

2011. máj. 30. - 10:00

1055 Budapest


Virág Judit Galéria és Aukciósház, Falk Miksa utca 30.


Budapest áramlat
A Virág Judit Kortárs Galéria május végén nyílt, fiatal, a 40. életévüket be nem töltött festőművészeket bemutató kiállításán nemcsak a kiállítás kurátora, Sárvári Zita által meghívott művészek, hanem pályázati úton kiválasztott festők is bemutatkozási lehetőséget kapnak. Utóbbiakat egy neves szakértőkből álló szakmai zsűri választotta ki pályázati kiírására beérkezett munkákból.
A kiállítás a narratív és figurális festészeti tendenciákat és irányzatokat tekinti át a fiatal festőgeneráció különböző alkotói módszereire koncentrálva.
A kiállítókban közös a képi történetmesélés, a látomásos, asszociatív jelleg, a kép kulturális funkciójának újraértelmezése, valamint a különböző hagyományok és technikák újragondolása. A kiállítás bemutatja, hogyan inspirálja a festészeti technikát és stílust a fotó, a video, az installáció és performansz. A Budapest Áramlat című kiállítás a 20. század fordulójának változatos művészi tendenciái között kutatva a kortárs magyar festészet izgalmas spektrumát mutatja be.

  • 2011. 5. 26.2011. 6. 30.