KULTer.hu - Budapest Bár évbúcsúztató koncert táncos mulatsággal
30169
event-template-default,single,single-event,postid-30169,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Budapest Bár évbúcsúztató koncert táncos mulatsággal

2010. dec. 26. - 20:30

1114 Budapest


A38 Hajó, Petőfi híd budai hídfő


Budapest BárA Budapest Bár Farkas Róbert zenekara és projektje. Robit a Besh o dromból, a Romano Dromból és a Kistehén tánczenekarból ismerheti a közönség. A Száztagú Cigányzenekar prímásaként kezdte pályafutását, de néhány éve nagyon sok műfajban otthonosan mozog és jövőre fejezi be hegedű tanszakon a Zeneakadémia Tanárképző Intézetét. Zenei kirándulásai közben olyan zenészekkel ismerkedett meg és barátkozott össze, akik műfajilag távol állnak a cigányzenétől vagy a szórakoztatózenétől. Széleskörű érdeklődésének és nyitottságának köszönhetően születhett és valósulhatott meg a Budapest Bár ötlete.
A Budapest Bár mindig a cigányzenei hagyományokat állítja középpontba, de csavar rajtuk egyet (kettőt), a mai korhoz igazítja valamilyen formában, és igyekszik ma is élvezhető, sajátos műfajt teremteni. Az első album, a Budapest Bár Volume 1. Robi első kísérlete arra, hogy az ún. éttermi, magyar cigányzenét élvezhetővé tegye a mai zenékhez szokott fül számára is.

Egy kis édes félhomályban, Köszönöm, hogy imádott, Szívemben bomba van, Halálos tavasz… – dalok a múltból, új hangokkal. Egy klasszikus, magyar cigányzenekar kiváló muzsikusokkal, kitűnő és ismert, a popzene igényesebb területéről jövő énekes kedvencek, finom elektronika és régi magyar sláger – füstös, kávéházi hangulat. Egy történet első fejezete: generációk, műfajok és kultúrák találkozása.

Farkas Róbert (Romano Drom, Kistehén tánczenekar) meghívására mondott igent tíz magyar énekes.  A lemezfelvételek befejeztével kérték fel Jutasi Tamást és Zoohackert, hogy néhány szám alá tegyenek elektronikus alapokat, hogy még tovább borzolják a hagyományokhoz szokott kedélyeket.

Nemigen lehet látni ezeket az énekeseket együtt, főleg nem cigányzenekarral! Lehet, hogy nem is olyan porosak ezek a dalok? Lehet, hogy egy újabb generáció fogja őket megtanulni? Lehet, hogy még anyu és a nagyi is hajlandó lesz meghallgatni mai kedvenceinket? BÁRhol, BÁRmikor és BÁRki hallgathatja és mindenki örül neki, ha ezt kapja ajándékba!

18 régi slágert választottak ki a zenészek és énekesek, amelyek annak idején kávéházakban, bárokban, elegáns mulatókban és régi filmekben hangzottak el.

Időtartam: kb. 90 perc, szünet nélkül.