KULTer.hu - CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál – Acrobates
56317
event-template-default,single,single-event,postid-56317,ajax_updown_fade,page_not_loaded

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál – Acrobates

2014. okt. 16. - 20:00

Budapest


Trafó, Liliom utca 4.


acrobates

Ketten vannak benne, mégsem duett. Ott a harmadik is. Az előadás egy találkozás, egy barátság története: két fiatal akrobata megismerte és megszerette a harmadikat: Fabrice Champion-t, a Les Arts Sauts sikeres légtornászát, akinek azóta nyoma veszett. Gyászmunka ifjúi vitalitással és boldogságra való hajlammal. Legalább annyira cirkusz, mint tánc, vagy mint film.

Fabrice Champion, a korábban híres és sikeres légtornász egy baleset következtében deréktól lefelé mozgásképtelenné vált. Ez a karrierje vége… lehetett volna. Azonban az agresszív fizikoterápia és egy fontos találkozás hatására új lehetőségekre talált az állapotában és a cirkuszművészetben. A két fellépő fiatal cirkusznövendék ismerkedett meg Fabrice-szal, elkezdtek együtt gyakorolni és a hátrány ellenére/segítségével előnyöket teremteni, újradefiniálni az akrobatikát. Ahogy próbáltak, ahogy a paralízis átértelmezésén dolgoztak, egyre közelebb kerültek egymáshoz. Fabrice-ról és erről a találkozásról akkoriban a dokumentumfilm rendező, Olivier Meyrou készített filmet. Azóta azonban Fabrice eltűnt.

A légtornász négy közeli barátja: rendező, a filmes és a két akrobata ezzel az előadással szeretnék feldolgozni elhunyt barátjuk hiányát és megmutatni a hangok, képek és az akrobatika által, hogy milyen hatással volt az életükre. Gyengédség, barátság, életösztön és felnőtté válás – elvarázsoló látvánnyal.

Rendezés: Stéphane Ricordel.
Dramaturgia és látvány: Olivier Meyrou.