KULTer.hu - China Disabled People’s Performing Art Troup – My Dream
31041
event-template-default,single,single-event,postid-31041,ajax_updown_fade,page_not_loaded

China Disabled People’s Performing Art Troup – My Dream

2011. jún. 8. - 20:00

Szeged


Szegedi Nemzeti Színház, Vaszy Viktor tér 1.


My Dream

Soha nem látott műfaj, soha nem látott szenzáció! A fogyatékkal élő táncosok világszerte népszerű együttesének „csoda-balettje” először látható Magyarországon. A „speciális művészet”, azaz a fogyatékosok által alkotott művészet mint kifejezés és műfaj alig húsz évvel ezelőtt jött létre: 1989. június 5-én az I. Washingtoni Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztiválon mutatkozott be, azóta külön művészeti ággá nőtte ki magát.

A fogyatékkal élő kínai művészek együttese, a China Disabled People’s Performing Art Troup 1987-ben alakult meg. Széles körű társadalmi összefogással működik, bevételei egy részét jótékonysági célokra ajánlja fel. Az együttes húsz év alatt megtalálta a saját útját, és világhírű társulattá nőtte ki magát. Több mint negyven országban, minden kontinensen felléptek már.

A My Dream (Álmom) című előadásuk több műsorszámból álló látványos tánc-show, amelynek különlegességét az adja, hogy a fellépő táncosok mindegyike korlátozott a külvilág érzékelésében. A könnyed és tökéletes szinkronmozgások mögött speciális művészi munka
áll: a nagyothallók, világtalanok, némák és mozgáskorlátozottak jeltolmács segítségével adják elő produkcióikat.

A My Dream előadói nemcsak a fogyatékkal élők álmait fogalmazzák meg a tánc és a zene nyelvén, hanem az érzékelhetőn túli világ médiumaként üzenetet is közvetítenek szépségről, harmóniáról, szeretetről, és a mássággal való megbékélést hirdetik.