KULTer.hu - CI 41 – Kontakt és Improvizáció Ünnep
47643
event-template-default,single,single-event,postid-47643,ajax_updown_fade,page_not_loaded

CI 41 – Kontakt és Improvizáció Ünnep

2013. nov. 24. - 13:00

Budapest


Trafó, Liliom utca 4.


CI 41 - Kontakt és Improvizáció Ünnep
A Kontakt Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztivál részeként ezen a vasárnapon is a tánc nyelvén kommunikálunk és megosztjuk a táncot érintéssel, jelenlétünkkel, tekintetünkkel. Kapcsolódunk és találkozunk, átsiklunk a szavak korlátain és szabadsággal töltjük meg a teret. Interaktív programokkal és rövid előadásokkal várunk minden érdeklődőt!

A szabad tánc mellett lesz vezetett bemelegítés, múltidézés, vetítés, élő zene, spontán akciók a Trafó egész területén, valamint beszélgetés a DanceAbility Austria tevékenységéről és az ArtMan Egyesület mozgássérült, értelmi akadályozott, autista, valamint látássérült vegyes képességű csoportjaiban folyó alkotó és terápiás munkáról.

1972 nyarán a new york-i John Webber Galériában, a Steve Paxton vezette csoport első kontakt improvizáció előadásával kezdődött a Kontakt Improvizáció (CI) története. 15 évvel később, 1987-ben Alito Alessi és Karen Nelson vegyes képességű táncosokra kezdte alkalmazni a kontakt improvizációt, ebből a munkából született meg a DanceAbility. Vendégünk Vera Rebl (A) DanceAbility tréner, koreográfus, táncos, a bécsi A.D.A.M (Austrian DanceAbility Movement) vezetője.

Részletes program ITT.