KULTer.hu - Cold Gothic Waves (dark-gothic szeánsz)
59853
event-template-default,single,single-event,postid-59853,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Cold Gothic Waves (dark-gothic szeánsz)

2015. Már. 14. - 20:00

Budapest


Roham Bár, Dohány utca 22-24.


frozen1

A honi kortárs underground közösségek, zenei műhelyek újjáéledése nem kétséges, ezen belül a dark-gothic színtér lassú, de biztos reneszánszának is tanúi lehetünk. A Lilian GothArt Production ennek az újraszerveződésnek részeként, számos kiváló rendezvény után, március 14-én a Roham Bárban ismét kísérletet tesz egy ünnepi, a sorbulik fásultságától mentes megmozdulásra.

Cold Gothic Waves címmel, három elsőrangú zenekar részvételével dark-gothic szeánsz várható. Fellép az olasz dark wave legelismertebb csapata, a The Frozen Autumn. Tagjai 1998 óta alkotnak duót, s zenéjükre az atmoszférikus gothic wave, ahogy ők nevezik: „frozen wave” hangzásvilág jellemző. Hideg és nemes, nem érzelgősködik, mégis nyomot hagy. Diego és Froxeanne párosa az egyik legeredetibb banda a műfajban, itthon most lépnek fel először. Előzenekaruk a Pornography, mely a The Cure ’80-as és ’81-es albumát mutatja be élőben, e két napjainkig meghatározó lemezt. A banda professzionális előadásmódja kétségtelenül méltó a Cure-hoz, ugyanakkor a partikezdet szintén jónevű fellépője a nemrég bemutatkozott, de már számtalan sikert elért, zenéjében a synthwave hagyományokra alapozó német/magyar UltraNoire.

A vizuálról a Kinoschwarz és a Dark Blende gondoskodik. Képeik impresszívek, sajátos atmoszférájukról ismertek, tehát színvonalas kiegészítői a rendezvénynek, amely a dark, illetve a „földalatti” színtér egy újabb emlékezetes eseményének ígérkezik.

Helyszín: Roham Bár
Budapest, Dohány u. 22.
Időpont: március 14. (szombat) 20:00