KULTer.hu - Colours Fesztivál 2.0 – Nyitóhétvége, Budapest
48763
event-template-default,single,single-event,postid-48763,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Colours Fesztivál 2.0 – Nyitóhétvége, Budapest

2014. jan. 19. - 14:00

1137 Budapest


Kino Kávézó, Szent István körút 16.


Colours
Idén másodjára rendezik meg a bevándorlókról és a beilleszkedésről szóló programsorozatot, a Colours Fesztivált 2014. január 18-tól február 16-ig, 5 hétvégén keresztül Budapesten, a Kino Caféban, március elején pedig 4 vidéki nagyváros – Debrecen, Nyíregyháza, Pécs és Szeged – artmozijában.

A filmvetítések mellett beszélgetésekkel, koncertekkel, kiállításokkal, ételkóstolókkal várják a látogatókat, emellett a cél olyan otthonos tereket teremteni, amelyek remek alkalmat adnak a találkozásra, ismerkedésre, párbeszédre.

2012-ben, az első Colours Fesztiválon 4 részre osztották a világot: távol-keleti, közel-keleti, afrikai & latin-amerikai és balkáni hétvégéket rendeztek. Idén pedig a török, az orosz, az iráni és az ex-jugoszláv országok kultúrájára és filmtermésére fókuszálnak.

A filmek egytől egyig különféle kultúrák találkozásáról szólnak, migrációs élethelyzeteket mutatnak be és fontos társadalmi problémákat tematizálnak. Egy részük már látható volt a magyar mozikban, de ezek mellett néhány filmet sikerült beszerezniük a szervezőknek egyszeri és egyedülálló vetítésre is, pl. a török Once Upon a Time in Anatoliát, amelyet a Frances Ha-t jegyző Greta Gerwing is nagyon szeret.

A mai program a fesztivál honlapján olvasható.