KULTer.hu - COMPAGNIE 111
32498
event-template-default,single,single-event,postid-32498,ajax_updown_fade,page_not_loaded

COMPAGNIE 111

2012. Sze. 12. - 20:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.Aurélien Bory fizikus. Munkái már többször megjelentek a Trafó színpadán (Plan B / 2006, IJK / 2008-ban, Erection / 2005, Taoub / 2007), ennek az előadásnak a bemutatása azonban különösen régi álmunk (eddig számolgattuk, hogy befér-e az ajtón). Csiki-csuki a látványszínház, a tánc és a cirkusz között.

A Sans objet vérmérséklettől függően harc, verseny vagy játék ember és technológia között. Az előadók nem többek, mint cselekvő testek. Ilyen játékszabályok mellett pedig egy robot is versenybe tud szállni, lévén teste neki is van. Aurélien Bory Frankenstein-álmában lelket önt a tárgyba, megszemélyesít egy használaton kívüli ipari robotot. Funkciójától megfosztja a haszongépet és a művészet haszontalan performatív terében kelti életre. Összenő az élő a fémmel.

„Az előadással színpadra akartam állítani egy robotot, ami képes arra, hogy mozgassa az előadót, vagy akár a díszletet is. A gép teljes értékű főszereplő. Egy ízületeiben mozgó mechanikus kar. Egy báb, egy 100%-ig technológiai lény, ami párbeszédbe lép az átlagos mai emberrel.” (Aurélien Bory)

  • További információ ITT.