KULTer.hu - Corpus Christi//Premier előtti vetítés
119024
event-template-default,single,single-event,postid-119024,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Corpus Christi//Premier előtti vetítés

2020. feb. 5. - 20:00

Budapest


Bem Mozi, Margit körút 5.


Corpus Christi. Rendezte: Jan Komasa
színes, feliratos, lengyel-francia dráma, 2019, 116′

A lengyel film új fenegyerekének, a 38 éves Jan Komasának nem kellett sokat várnia a nemzetközi elismerésre, amit új filmje, a Corpus Christi kirobbanó fogadtatásának köszönhet.

A film egy karizmatikus huszonéves, Daniel történetét meséli el, aki egy javítóintézet erőszakos falai között talált rá Istenre. Pap szeretne lenni, de büntetett előélete miatt ez lehetetlennek tűnik. Jó magaviselete miatt egy messzi faluba küldik, hogy fűrésztelepen dolgozzon, ám úgy alakul, hogy véletlenül papnak nézik, és ő szívesen ugrik be a helyi plébános szerepébe. Az ifjú prédikátor azonban más nyelvet kezd beszélni, és új nézőpontokat kínál a falunak, hogy megbirkózzanak a közösséget megosztó súlyos traumával. A fiatal papnak hamarosan rajongókkal és ellenségekkel kell szembesülnie.

A film a Velencei Filmfesztivál Venice Days szekciójában debütált 2019 szeptemberében és azóta szédítő diadalmenetet járt végig, 34 díjat söpört be négy hónap alatt, mielőtt Oscar-díjra nominálták a legjobb nemzetközi film kategóriában. Bartosz Bielenia, a film főszereplője az idei Shooting Star lengyel jelöltje, akivel az idei Berlinálén is találkozni lehet majd. Magyarországon 2020. májusában, a Lengyel Filmtavaszon lesz a film hivatalos bemutatója.

A Facebook-esemény itt érhető el.