KULTer.hu - Cristina Blanco: cUADRADO-fLECHA-pERSONA qUE cORRE
30846
event-template-default,single,single-event,postid-30846,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Cristina Blanco: cUADRADO-fLECHA-pERSONA qUE cORRE

2011. máj. 6. - 18:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


Cristina Blanco - Tánc, játék, új nyelv, Exit-feliratA Trafó Beavató Programjának részeként:
Tűzoltókészülék, konnektor, EXIT-felirat. Táblák, tárgyak, címkék és feliratok, amiket ismerünk, egyezményes jelek, amelyeknek jelentését, eredetét, érvényességét nem kérdőjelezzük meg soha. Na de mi történik, ha mégis? Ha egy pillanatra elfelejtjük mindazt, amit ezekről a jelekről tudunk és friss, új szemmel pillantunk rájuk?
A fiatal spanyol koreográfus, Cristina Blanco pontosan ezt teszi: újraírja a táblák, jelek, címkék történetét. Az előadás szabad és egyszerű játék a nyelvvel, a jelekkel és a kódokkal, ahol a konnektornak bizony néha arca van, hol mosolyog, hol sír, a kijárat felirat ezer mást jelenthet, ha letakarunk belőle két betűt és hagyjuk, hogy instruáljon minket.
„A ruhák belsejébe varrt mosási útmutató legalább öt különböző narratívát szülhet, ha az emberben egy pillanatra felmerül a kétely, hogy az áthúzott kör és négyszög talán nem is a mosógépről mesél… Az előadás a kommunikáció és nyelv rétegeivel, lehetőségeivel és korlátaival foglalkozik úgy, hogy maga is saját nyelvet, spanyollal kevert, eredeti, tárgy-ötlet-Blanco nyelvet teremt.” (Ellenfény)

  • Alkotó és előadó: Cristina Blanco
  • Produkció: Cristina Blanco with the support of Aula de Danza “Estrella Casero” de Alcalá de Henares.
  • Fotó: María Jerez
  • Köszönet: María Jerez, Cuqui Jerez, Jaime Conde Salazar, Extintores Caparros®. Juan Dominguez
  • Támogató: OSI