KULTer.hu - Csákvári, Fejes: Esztétikagyár – Munkabemutató
53225
event-template-default,single,single-event,postid-53225,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Csákvári, Fejes: Esztétikagyár – Munkabemutató

2014. jún. 23. - 20:00

1095 Budapest


Bakelit M.A.C. Stúdió, Soroksári út 164.


Esztétikagyár
Esztétikagyár. Kísérleti mozgásszínház.

Az esztétika funkcionális szerepet tölt be és az emberiség kollektív szükséglete. Az alkotási folyamat e szükséglet kutatására épül fel. A folyamat során több különböző téma kerül elemzésre, és az így létrejövő mozdulati, képi, zenei, szövegi anyagokból épül fel maga az alkotás.

Az előadás kötéltánc a végletek között: a funkcionálisan elidegenített, ill. repetatívan unalmas, vagy épp a reklámszerű, sokkoló megjelenítési formáktól, a harmóniát kereső és a szépséget, esztétikát központba állító ábrázolási formákig, kompozíciókig terjed. Az előadás a tánc és a mozgásszínház elemeiből épül fel. Mint kísérleti színházi esemény, jelentős probálkozás, mely nem teremt hidat a különböző műfajok között, mert nem hajlandó elválasztani vagy behatárolni őket.

A folyamat másik alapja Geroges Perec Espèces d’espaces című könyve. Perec francia zsidó, aki munkáiban úgy foglalkozik a holokauszttal, hogy meg sem említi, mégis érezni bennük az utalást rá és egyértelmű, hogy elméleteit csak a második világháború után vethette papírra.
A feltett kérdésekre maga az előadás a válasz.

Alkotók: Csákvári Gyula (Izrael) és Fejes Kitty (Magyarország).

Előadó művészek: Fejes Kitty, György Zoltán Dávid, Csákvári Gyula.

Díszlet és jelmez: Hornyák Isty.

Zene: montázs.