KULTer.hu - Czabán György: Mit tud ez a gépcsoda?
51094
event-template-default,single,single-event,postid-51094,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Czabán György: Mit tud ez a gépcsoda?

2014. ápr. 15. - 10:00

1113 Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfő


a38

Kevés fotósról, csak tényleg a legjobbakról mondható el, hogy nemcsak sajátos világot, látást képviselnek képeik, hanem egy különös, megfoghatatlan életérzést is sugallnak. Nos, Czabán György egészen biztosan ezek közé tartozik, mert képei nem csak izgalmasak, hanem egy teljesen új érzelmi ablakot nyitnak a világra.

Most, hogy az A38 már másodszor is kikötött a budai rakpartnál, és újabb dekádba kezdett, mivel lehetne méltóbban feleleveníteni az elmúlt 10 évet, mint Czabán A38 ihlette fotóival.

Több mint tíz éve, mikor az ukrán kőszállító uszály a komárnói hajógyárban bontásra, majd újjáépítésre került, Czabán György fotós egy gyermek kíváncsiságával és egy őstehetség könnyű kezével kattogtatta a gépét, s ment egyre közelebb a munkásokhoz, huzalokhoz, vasalatokhoz, romokhoz, s bogozta ki a bálnaszerű testből annak titkait, múltját és jelenét, majd örökítette meg az új elemek beépülését, miközben érzékenyen játszott a teret behálózó elemek ritmusával, tömegével, súlyarányaival.

Ha azt hiszi, hogy minden szögből ismeri a hajót, érdemes megnézni Czabán kiállítását, hogy új perspektívák nyílhassanak. Nyitva: május 4-ig.