KULTer.hu - Design Világnap 2019
111990
event-template-default,single,single-event,postid-111990,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Design Világnap 2019

2019. jún. 27. - 16:00

Budapest


Harmónia Palota Rendezvényközpont, Múzeum utca 9.


A World Design Organization minden évben meghirdeti a Design Világnapját, melyet világszerte június 29-én ünnepel a designközösség. A WDO tagjaként a hazai események szervezője a Magyar Formatervezési
Tanács, mely a Design Hét Budapest programjakéntidén június 27-én várja a Design Világnap témái iránt érdeklődő közönséget.

Az idei Design Világnap hívószava a fenntarthatóság. A központi téma az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési stratégia 12. pontja: a felelősségteljes fogyasztás és termelés, valamint annak elérése a design eszközeivel.

A program első szekciója a WORTH projekten keresztül erre fókuszál. A projekt, mely számos eszközzel segíti gyártók és designerek országhatárokon átívelő együttműködését, immár a második sikeres ütemén van túl, harmadik ütemének pályázati időszaka pedig már zajlik. Ehhez kapcsolódóan 16 órától bemutatásra kerül maga a projekt, a projekt hazai szakmai mentorai részletesen mutatják be az aktuális pályázati lehetőséget, hasznos tippeket adva a részvételhez, és bemutatkoznak a sikeres, hazai pályázók is, mégpedig a fenntarthatósághoz kapcsolódó projektjeikkel. A gazdasági központú második szekció sem feledkezik meg a világnap hívószaváról, 18 órától ismert márkák és vállalkozások képviselői mutatják be a vállalatuk designstratégiáját, a design gazdasági szerepét és a fenntarthatóság előmozdítása érdekében tett szerepvállalásukat.

A fentiek mellett a Design Világnapon mutatkozik be a Design Hét Budapest gondozásában megjelenő, 150 legfontosabb, fővárosi designhelyszínt megjelenítő Budapest Design Map idei kiadása, valamint a Magyar
Formatervezési Tanács évente frissülő, ingyenes online kiadványa, a Start Up Guide 2019, mely a kreatívipari vállalkozások indításához, fejlesztéséhez ad praktikus segítséget. A programsort Opera Gin kóstoló és kötetlen networking esemény zárja, melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Facebook-esemény itt érhető el.