KULTer.hu - d’Watt Harmadik Nemzetközi Kortárstánc és Cirkusz Találkozó
31501
event-template-default,single,single-event,postid-31501,ajax_updown_fade,page_not_loaded

d’Watt Harmadik Nemzetközi Kortárstánc és Cirkusz Találkozó

2011. Sze. 9. - 19:30

1051 Budapest


Gödör Klub, Erzsébet tér


Harmadik Nemzetközi Kortárstánc és Cirkusz Találkozó
A d’Watt Találkozó idén már harmadik alkalommal várja látogatóit az Erzsébet téri Gödör Klubban, az ország egyetlen nemzetközi kortárstánc és cirkusz találkozójaként, két teljes napon át. Az első két év frenetikus sikere után immár hagyományosnak mondhatjuk ezen őszi találkozót, melyre Európa kiemelkedő produkciói érkeznek, hogy megmutassák, milyen az, ha a két műfaj egymásra talál. A programban természetesen számos, szintén világszínvonalú hazai fellépő is szerepel.
Az első napot rögtön egy magyar csapat indítja, a CirkuszJam fiatal artistái és zsonglőrei új, térspecifikus produkcióval várják az érdeklődőket. Őket a Cie Circoncentrique követi a színházteremben, ami a tavalyi évben már külön-külön produkcióval nálunk járt két csoport közös produkcióját jelenti: a Maxime Pythoud virtuóz karika művész és Alassando Madia labdazsonglőr duettje. Az est utolsó műsora a workshop program keretében meghívott berlini Less-Mess Performing Art előadása lesz, akik fiatal magyar művészek részvételével kísérletet tesznek arra, hogy egy új produkcióban egyesítsék a német táncszínházat az új cirkusszal.
A második napot a Willany Leó improvizációs táncszínház nyitja a teraszon, őket követi a Duo Leo fiatal francia páros duettje , akik a táncot színészettel és bravúros akrobatikus elemekkel töltik meg. A találkozót az olasz MagdaClan zárja. Ez a cirkusztársulat egy kabaréval érkezik hozzánk, amiben hat rendkívül tehetséges cirkuszművész öltözteti új ruhába a tradicionális kabaré műfajt.

  • A belépés ingyenes!