KULTer.hu - Emigránsok
87431
event-template-default,single,single-event,postid-87431,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Emigránsok

2017. Már. 12. - 19:30

Budapest


Stúdió K Színház, Ráday u. 32.


emigransok

A Terminal Workhouse színészei Mucsi Zoltán rendezésében viszik színpadra Sławomir Mrożek Emigránsok című kortárs lengyel drámáját. A nagysikerű előadást legközelebb a Stúdió K Színházban láthatják 2017. március 12-én az érdeklődők. A darab a Lengyel Intézet és a Manna Kulturális Egyesület támogatásával valósult meg.

A darab aktuálisabb talán mint valaha, bár nem itt és nem most játszódik. Mrożek 1974-ben született Emigránsok című drámája egy egészen más Európában született meg, mint amiben ma élünk, mégis, témája és az általa bemutatott problémák örök aktualitásukkal az elevenünkbe vágnak. Mi késztet egy embert arra, hogy elhagyja hazáját, legyen az értelmiségi vagy éppen kétkezi munkásember? Kitéphetők-e végérvényesen a gyökerek egy jobb élet reményében? Hogyan élhet le valaki egy életet idegenként?

A sok kis hatásszünettel megszakított szövegben nincs igazi színházi szünet: egyetlen tömböt képez a drama. Két harmincöt-negyven év körüli, hazájától kényszerűen távol élő férfi párbeszéde, marakodása, békülése, elfajuló összetűzése, majd semmiféle reményt nem kínáló leroskadása.

A két névtelen alak (Géczi Zoltán és Molnár Gusztáv alakításában) egész előadáson át tartó szóváltásának elsődleges célja nem az, hogy éles rendszer- vagy társadalomkritikát nyújtson. A színpadra állítás során a színészi játék előtérbe helyezésével, sokkal inkább magára az emberre koncentrál, a benne lezajló folyamatokat szeretné megérteni. A két, egymástól nagyon különböző szereplő vitája az önmegismerés folyamatát, vagy inkább annak lehetőségeit kutatja.

Szereplők: Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv
Rendező: Mucsi Zoltán
Dramaturg: Gyulay Eszter
Fordító: Pászt Patrícia
Asszisztens: Hodászi Ádám

Jegyek vásárlására ide kattintva van lehetőség.

A Facebookon pedig itt érheted el az eseményt.