KULTer.hu - Ernst 100 Utcafesztivál
32621
event-template-default,single,single-event,postid-32621,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ernst 100 Utcafesztivál

2012. Sze. 15. - 10:00

Budapest


Nagymező utca, Andrássy út és Király utca közötti szakasz


Szeptember 15-én és 16-án művészek népesítik be a Nagymező utca Andrássy út és Király utca közötti szakaszát. Szombaton és vasárnap képzőművészeti akciókkal, irodalmi, tánc- és gyerekprogramokkal, filmvetítéssel, tárlatvezetéssel és koncertekkel ünnepelhetjük meg a múzeum alapításának centenáriumát.

A patinás múzeum a műgyűjtőként elhíresült Ernst Lajosról kapta a nevét, aki a kortárs képzőművészet elkötelezett támogatójaként szinte teljes vagyonát erre az épületre áldozta.

A centenárium alkalmából szervezett nagyszabású utcafesztiválon neves képzőművészek, írók, zenészek, táncosok és színészek várják a művelt nagyközönséget egy közös ünneplésre. A két nap alatt részt vehetünk public art projektekben, játszhatunk élő óriás társasjátékban, nyolc író és költő felolvasását is meghallgathatjuk, nézhetünk kortárstánc-előadást, láthatunk képzőművészeti performanszokat, csereberélhetünk könyveket, megtudhatjuk, mi az ökoszobrászat és gerillakertészet, relaxálhatunk kreatív kórusimprovizációkra és belefeledkezhetünk a jazzbe, Rutkai Boriba és a Bëlga együttesbe. A nagy művészeti zsongás közepette természetesen a kulináris élvezetekben sem lesz hiány. A szervezők minden generációt szeretettel várnak, mindenki találhat majd neki tetsző programot – a szecessziós arcfestéstől a gyerekprogramokon át Lajkó Félix varázslatos koncertjéig.

  • A fesztivál ingyenes!