KULTer.hu - Eurodynamics Performance
45810
event-template-default,single,single-event,postid-45810,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Eurodynamics Performance

2013. Sze. 28. - 19:30

1174 Budapest


Rákoshegyi Bartók Zeneház, Hunyadi u. 50.A Európai Unió EURODYNAMICS elnevezésű társadalmi célokat felvállaló kulturális programsorozata 6 ország 96 művészének ad lehetőséget, hogy megismerkedjen más EU-s országos kulturális, társadalmi sajátosságaival és az összeurópai értékekkel. A projekt résztvevői 2013 során eddig Firenzében, Berlinben, Malagán, Gdasnkban és Lendván készítettek és dokumentáltak előadásokat, flashmobokat és performanszokat. A nemzetközi programsorozat fontos célkitűzése, hogy az elődások azok professzionális dokumentációja révén a helyi megjelenésen túl a programban résztvevő többi ország közönségéhez is eljussanak.

Az összművészeti est folyamán a programban résztvevő hat ország művészei a mesék világába kalauzolják a nézőket: erre az estére színészek, képzőművészek, zenészek elvarázsolt kastéllyá változtatják a Bartók Zeneház kertjét és termeit.

A többek között Németországból, Spanyolországból, Szlovéniából, Lengyelországból és Olaszországból érkező nemzetközi művészgárda Csuja László rendező vezetésével szeptember 23-án veszi birtokba a helyszínt, hogy saját országuk leghíresebb meséiből kiindulva hozzanak létre szombat estére képzőművészeti, színházi és zenei alkotásokat. A munkafolyamat során a filmesek is akcióba lendülnek: Vass Gergely operatőr vezényletével minden ország csapatával készítenek egy rövid bemutatkozó filmet, és magáról az alkotó folyamatról is készül egy 15 perces dokumentumfilm, továbbá a 28-i előadás is rögzítésre kerül.