KULTer.hu - Európa Pont megnyitó
30263
event-template-default,single,single-event,postid-30263,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Európa Pont megnyitó

2011. jan. 8. - 10:00

Budapest


Millenáris, Kis Rókus u. 16–20.


EUA Millenáris Parkban kétnapos fesztivállal köszöntik Magyarország soros EU elnökségét.

Január elején nyílik meg a budapesti Európa Pont, amely egyszerre lesz európai uniós információs központ, könyvtár, találkozóhely, valamint kapocs az állampolgárok és az EU intézményei között. A nyitóünnepségre a szervezők az esemény nagyságához és színvonalához mérten színes programokkal és nívós koncertekkel készülnek az európai kulturális sokszínűség jegyében.

Fellép Palya Bea, Gryllus Dorka és berlini zenekara, a RotFront, valamint a Magashegyi Underground.

Az új épületben különböző témájú fórumok, viták, kiállítások, filmvetítések, előadások, kisebb koncertek, nyílt napok kerülnek majd megrendezésre.

2011. január 8-án és 9-én ingyenes szórakoztató programokkal, valamint koncertekkel vár mindenkit az Európa Pont.

A családokat többek között angol és francia nyelvű játékok, bábelőadás, gyermekkoncertek, tánc- és drámafoglalkozások várják. A fiatalok számára izgalmas program a slam poetry költészeti verseny, az uniós munkavállalással és tanulással kapcsolatos előadások, a különböző környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos játékok, filmvetítések, Fair Trade kiállítás és vásár, ponyva és karton design workshop, ahol egyedi módon, újrahasznosított anyagokból készíthetünk akár táskát is – íme néhány program az Európa Pont megnyitójáról.

8-án este olyan különleges zenei produkciókat hallhatunk, mint a Palya Bea Quintet, külön erre az alkalomra összeállított szettjével DJ Palotai, illetve az orosz, ukrán, magyar dalokat német és angol rapszámokkal mesterien ötvöző RotFront zenekar, amelyben Gryllus Dorka is énekel, aki a nagyszínpad háziasszonyi szerepét is betölti. A nap zenei csemegéje a Magashegyi Underground Unplugged koncertje lesz, amelyre a korlátozott befogadóképesség miatt jegyek nyerhetőek december közepétől.