KULTer.hu - Factory Fesztivál
31326
event-template-default,single,single-event,postid-31326,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Factory Fesztivál

2011. aug. 6. - 19:00

Miskolc


Factory Aréna, Vasgyár


Factory FesztiválAugusztus első hetében, immár ötödik alkalommal válik a vasgyár területe egyedülálló helyszínné. Az egykor még csak Nász Fesztivál néven emlegetett baráti összeröffenés mára egy komoly szervezést és háttérmunkát igénylő kulturális eseménnyé nőtte ki magát. Tudni kell azonban azt is, hogy a közönség támogatása és kitartása nélkül könnyen elsüllyedhetett volna a hazai fesztiválok túlkínálatában ez a nemes kezdeményezés. Hogy végül minden nehézség és buktató ellenére mégis állva maradt, az elsősorban nem a szervezők érdeme, sokkal inkább azoké, akikért mindez létrejött.

  • Folyamatos sportolási lehetőség: ping-pong, kosárlabda, tollaslabda, zsonglőrködés.
  • Extrém Sport Találkozó.
  • A fesztivál ideje alatt folyamatosan használható a Factory mászócsarnoka, ahol idén is lesz rekeszmászóverseny, slackline, függőlétra, campus és más finomságok.
  • A Factory hátsó részén kialakított dirt pályát cross motorosok és BMX-esek veszik birtokba, hogy lélegzetelállító trükksorozattal kápráztassák el a fesztiválozókat.
  • A Bázis Store támogatásával valósul meg a Factory Fesztivál utcai művészek találkozója és versenye. A volt ipari terület egyhangú, szürke falai szinte mágnesként vonzzák az utcai művészetek mestereit. Hazai graffitiseink mellett számos környékbeli ország falfirkásza enyhítheti alkotóéhségét ezen a Nemzetközi Street Art Jamen.
  • Aki esetleg nem ismerné a város történetének egyik meghatározó szegmensét jelentő Diósgyőri Vasgyárat, részt vehet a Vasgyári Szafari gyártúrán.
  • A fesztivál ideje alatt fiatal kortárs képzőművészek, fotósok, festők kiállításai tekinthetők meg, melynek a volt csavargyári csarnok, illetve az I. sz. Hivatalház ad majd otthon. A részletekről a fesztivál oldalán tájékozódhattok.
  • Napijegy: 2200 Ft, bérlet: 5400 Ft.