KULTer.hu - Félelem a fekete dobozban
30265
event-template-default,single,single-event,postid-30265,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Félelem a fekete dobozban

2011. jan. 11. - 19:00

1094 Budapest


Trafó, Liliom u. 41.


Félelem a fekete dobozbanA média által gerjesztett félelmeket mutatja be a Trafó januárban nyíló tárlata, a Félelem a fekete dobozban.

A félelem jelenléte egyre erősödik a tömegmédiában. De vajon miként tudjuk megalapozott félelmeink reprezentációját megkülönböztetni azoktól, amelyeket a média gerjeszt? A kiállítás a mozgókép nyelvén keresztül vizsgálja félelmeink eredetét, hatásmechanizmusát és erősödő befolyását társadalmunkra.

A projekt alapját a hallei Werkleitz Fesztiválon 2010 őszén bemutatott filmek jelentik, A félelem a fekete dobozban azonban a kiállítótér és a mozgókép kapcsolatát is vizsgálja, azt, ahogyan az utóbbi években a „mozi” elfoglalni látszik a kiállítótereket. A fekete doboz – amely kollektív félelmeink metaforájaként is szolgálhat – sötét, de nem félelmetes. Arra invitálja a nézőt, hogy közelebbről vegye szemügyre a jelent meghatározó kondíciókat, újragondolja társadalmi, politikai és egzisztenciális félelmeink alapjait anélkül azonban, hogy maga is félelmet generálna.

Kiállító művészek:
Roy Andersson, Martin Brand, Dominic Gagnon, Valeriya Gay Germanika, Paul Harrison & John Wood, Leopold Kessler, Krzysztof Kieślowski, Andree Korpys & Markus Löffler, Theo Ligthart, Anne Robertson, Jay Rosenblatt.

  • Megtekinthető: 2011.02.27-ig