KULTer.hu - Filmzene Fantázia – koncert
101954
event-template-default,single,single-event,postid-101954,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Filmzene Fantázia – koncert

2018. aug. 17. - 20:00

1130 Budapest


Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Margitsziget


A Budapesti Nyári Fesztiválon már hagyományosnak számítanak a filmzenei koncertek, melyek minden évben az ország egyik legszebb mozijává változtatják az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. Az elmúlt évek nagysikerű koncertsorozata újabb, talán eddigi legkomolyabb állomásához érkezett, a Filmzene Fantázia koncert show ugyanis minden idők legsikeresebb filmzenéit mutatja be Nic Raine karmester és a Budapest Symphony Orchestra tolmácsolásában.

A jubileumi évad programjában a fantasy és science-fiction filmek kapják a főszerepet, a programban minden korosztály megtalálhatja a számára emlékezetes történeteket. A koncert műsorában szerepet kapnak a Harry Potter sorozat bűbájos melódiái, vagy A gyűrűk ura epikus kíséretével járhatjuk be Középfölde minden zegzugát, de ellátogathatunk Westeros földjére s a hyboriai korba is.

A science-fiction világából érkeznek a legemlékezetesebb űrszimfóniák, többek között Jerry Goldsmith Űrszekerek zenéje és John Willimas legendás Csillagok háborúja dallamai – a főtéma és a birodalmi induló mellett azonban az új filmek (például Az ébredő erő) zenéjéből is hallhatunk tételeket.

Vezényel: Nic Raine
Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra
Koncepció: Hubai Gergely
Producer: Bán Teodóra
A Szabad Tér Színház produkciója.

A Facebook-esemény itt érhető el.