KULTer.hu - FISE30
33292
event-template-default,single,single-event,postid-33292,ajax_updown_fade,page_not_loaded

FISE30

2012. okt. 6. - 10:00

1091 Budapest


Iparművészeti Múzeum, Üllői út 33-37.


Pályafutása elején sok fiatal alkotó érezheti úgy, hogy magára marad az iparművészet, a design világában: nehezebben jut információhoz, nehezen talál utat munkája a közönséghez. Attól is tarthat, szakmai kapcsolatai elhalványulnak, megszakadnak.

Ezen gondok megoldására jött létre 30 éve a Fiatal Iparművészek Stúdiója, mely immár közhasznú egyesületként, elismert szakmai szervezetként tevékenykedik. A FISE sikerének titka például, hogy a tagok között számos – a kortárs design élvonalába tartozó, nemzetközi szinten is kimagasló munkákkal rendelkező – alkotó van, akik nemcsak az egyesület életében való jelenlétükkel növelik a FISE presztízsét, hanem aktívan részt is vesznek annak működtetésében.

A magyar iparművészet hagyományait a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalon kívánja képviselni, ehhez nyújt segítséget 350 tagjának. Körlevélben tájékoztat a felderített lehetőségekről, pályázatokról; honlappal, kiadványokkal és kiállításokkal – olyanokkal, mint az Iparművészeti Múzeumban látható FISE30 – igyekszenek nagyobb publicitást biztosítani. A tagok három teremben látható ünnepi kiállítása nem csupán szép tárgyak prezentációja, hanem egy közösségben érlelt önmeghatározás, a fiatalok válasza a kortárs magyar iparművészet előtt álló feladatokra. Egyszerre mutatja be az egyéni teljesítményeket, a korosztály művészi színvonalát és az Egyesület szakmai rangját.

Ajánljuk tehát értő figyelmükbe az ifjú alkotók FISE30 első emeleti kiállítását, az iparművészet minden területét (belsőépítészet, fotó, grafika, ipari forma, öltözék, ötvös, szilikát, textil) megjelenítő nagyszerű munkákat!

  • Nyitva: 2012. december 2-ig.