KULTer.hu - Fotóhónap 2014
56805
event-template-default,single,single-event,postid-56805,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Fotóhónap 2014

2014. okt. 31. - 10:00

Budapest


Városszerte, több helyszínen


fotóhónap

A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2014-ben tizedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap 2014 fesztivált (október 29. és november 30. között). A rendezvénysorozat az elmúlt évek során a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált. Kiemelt célja, hogy a fotográfia tartalmi és eszközbeli sokszínűségére rámutasson, és népszerűsítse nemcsak a szakmai fórumokon, hanem a vizuális művészetek iránt érdeklődő közönség körében is.

A Fotóhónap fesztivál 2012-ben csatlakozott a European Month of Photography (EMOP) szervezethez, amely az európai fővárosok fotófesztiváljait fogja össze, 2012-ben részben, 2014-ben pedig már teljes együttműködésben hozza létre az eseményeket, amelyek több európai nagyvárosban egyidejűleg megvalósuló programjaikkal elsősorban a kortárs fotográfiai törekvésekre irányítják a figyelmet.

A Fotóhónap 2014 eseményeinek központi tematikáját a magyar szervezők az EMOP által kidolgozott koncepcióhoz csatlakozva alakítják ki, amely a történelmi emlékezet problematikáját vizsgálja. A magyarországi rendezvényeket ezért az archívum használat köré rendezik, amely a tágan értelmezett történelmi dokumentumok (írásos, tárgyi, hang stb.) emlékek használatának és újraértelmezésének lehetőségeit vizsgálja a kortárs fotóművészet alkotásainak tükrében. A Fotóhónap 2014 saját szervezésében megvalósuló programjaiban a tervezett tematikához kapcsolódó nagyszabású, csoportos tárlatot, valamint kisebb léptékű, a témához illeszkedő kiállításokat mutat be. Természetesen a sokszínűség jegyében teret adnak egyéb koncepciójú tárlatoknak is.

Részletes program ITT olvasható.