KULTer.hu - GÉPEMBEREK (kiállítás)
61356
event-template-default,single,single-event,postid-61356,ajax_updown_fade,page_not_loaded

GÉPEMBEREK (kiállítás)

2015. máj. 15. - 17:00

Budapest


Deák 17 Galéria, Deák Ferenc utca 17.


meghívo gépemberek

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő Deák 17 – Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria májusi kiállításainak középpontjában a társadalom által ideálisnak ítélt vagy egyénenként vágyott külső problémáját járja körül: a Gépemberek kortárs művészeti csoportos tárlat és a Kinek a bőre? gyerekrajzokból készült válogatás is arra próbál reflektálni, hogy már gyerekkortól kezdődően minden ember próbál egy ideálisnak vágyott külsőt megteremteni magának  ̶  mely a digitális eszköznek köszönhetően  ̶  lehet virtuális és valós is. Mindkét kiállítás megnyitóját 2015. május 15-én 17 órától tartjuk a Galériában.

GÉPEMBEREK

A Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria nemcsak gyerekek és fiatalok munkáit állítja ki, hanem hozzájuk szóló kortárs művészeti tárlatoknak is helyet ad, ahol korosztályos problémájuk áll a középpontban, mint a vágyott test vagy idealizált külső. A modernizmus és a nagyvárosok terjedése hívta életre azt az elképzelést, miszerint a világot már csak Gépemberek (németül: Maschinenmensch) fogják működtetni. A GÉPEMBEREK kiállítás középpontjában ez az utópisztikus gondolat áll, amely megpróbálja az átlagemberből a tökéletes embert megvalósítani. A kiállításon láthatók lesznek festmények, digitális printek, fotók, objektek és szobrok is.

Megnyitó: 2015. május 15. (péntek) 17.00
Helyszín: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17, I. emelet
A Gépemberek kiállítást megnyitja: dr. Kárpáti Andrea egyetemi tanár, kutató
A Gépemberek kiállítás kurátora: Kaposi Dorka

Kiállítók: Babos (Zsili) Bertalan, Dobos Tamás, Csernátony Lukács László, Gyarmati Zsolt, Győrffy László, Horváth-Lóczi Judit, Karácsonyi László, Koleszár Adél, Máriás István (Horror Pista), Ördög Noémi (Naomi Devil), Szabó Ottó, Szöllősi Géza, Verebics Ágnes

A kiállítás megtekinthetők: 2015. május 15 – július 20. között.

Nyitva tartás: Kedd-péntek: 10:00 –18:00 óráig, és szombaton 9:00 –13:00 óráig.