KULTer.hu - GODOT Irodalmi Estek 37: Könyvbemutató – Bizarr játékok
29989
event-template-default,single,single-event,postid-29989,ajax_updown_fade,page_not_loaded

GODOT Irodalmi Estek 37: Könyvbemutató – Bizarr játékok

2010. okt. 26. - 19:00

Budapest


Fogasház, Akácfa utca 51.


GODOT Irodalmi Estek 37: Könyvbemutató –

BIZARR JÁTÉKOK: FIATAL IRODALOMTÖRTÉNÉSZEK FIATAL ÍRÓKRÓL- KÖLTŐKRŐL
(www.jozsefattilakor.hu)

A József Attila Kör és a GODOT Kortárs Intézet (www.godot.hu) közös estje

Az olvasás szenvedélye: A BIZARR JÁTÉKOK: Fiatal irodalomtörténészek fiatal írókról-költőkről- című antológia idén jelent meg a JAK-füzetek sorozat 160. köteteként, a József Attila Kör (www.jozsefattilakor.hu) és a PRAE.HU közös kiadásában. 10 költőről/íróról ír 10 kritikus, akik közül nem egy maga is költő/író. Az antológia négy szerzőjével beszélgetünk a fiatal magyar irodalom helyzetéről, kanonizációs lehetőségeiről, a szerzői autoritásról és a szövegek iránti szenvedélyről.
Milyen társadalmi-kulturális kontextusban alkot az író/kritikus? Mi alapján választottak szövegeket az irodalomtörténészek? Olvasás az önreflexió szemszögéből, hogyan válik médiummá az író a nyelvi közvetítésen keresztül?

Kiragadott idézetek a szövegekből: „…de akkor a mondatot eső kellett / hogy előzze vagy vízözön, / és így viszont elnyúlna a horizont.” (Vida Gergely), – „Manócska meghal. Könyörögjön érte / cicó és annak minden háza népe.” (Havasi Attila)- „Felnézett, azt hittem a csavarhúzót keresi, és azt mondta, nem tudja, szeret-e még, és hogy hazaköltözik az anyjához…” (Nagy Ildikó Noémi) – „milyen viszonyban / lehet az ember / a saját anyagával / milyen a jó / milyenben / lehet.” (Nemes Z. Márió)

A helyszínen meg lehet vásárolni a kötetet!

Beszélgető irodalomtörténészek:
Berta Ádám, Gaborják Ádám, L. Varga Péter, Lapis József
Moderátor: Czapáry Veronika

Az estet támogatja a GODOT Kortárs Kulturális Intézet (www.godot.hu), a József Attila Kör (www.jozsefattilakor.hu), a Főváros Kulturális Bizottsága (www.budapest.hu) , a Domino tévé (www.d1tv.hu), és a FOGASHÁZ (www.fogashaz.hu).