KULTer.hu - Graveyard (SE), Bombus (SE)
103023
event-template-default,single,single-event,postid-103023,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Graveyard (SE), Bombus (SE)

2018. Sze. 26. - 20:30

Budapest


A38 Hajó, Petőfi híd budai hídfő


Az ezredforduló utáni skandináv vintage rock hullám egyik legnagyobb sikerzenekara, a két év szünet után újjáalakult Graveyard végre Budapesten! A visszatérő lemezével először Magyarországra látogató, bluesban és a hetvenes évek pszichedeliájában kiteljesedő zenekar a Burst-utódként alakult Bombusszal lép majd fel az A38 Hajón.

Az ezredfordulót követően olyan vintage skandináv rock and roll zenekarok teljesedtek ki, mint a Witchcraft vagy épp a Graveyard. Miközben a skandináv rock and roll nemzetközi hullámmá válhatott – a Graveyard is hamar kinőhette az undergroundot, és SXSW-s koncertjét követően hamar a Rolling Stone hasábjain, valamint a Clutch és a Soundgarden előtt találhatta magát. Hangzásviláguk alappillére az az időtlen alázat, ahogy mai gondolkodással nyúlnak vissza a hetvenes évek bluesos, pszichedelikus hangzásaihoz, és ahogy a dalok is oszcilloszkópszerűen váltakoznak, úgy a zene lüktetése is folyamatosan formálódik. Negyedik nagylemezét követő felbomlása után két évvel, 2018-ban végre új lemezzel rukkol elő az új dobossal visszatérő zenekar, hiszen Axel Sjöberget Oskar Bergenheim váltja a Peace dalain. A 10 új dalt tartalmazó lemez a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg május végén, és az új dalokat szeptemberben mutatja be a zenekar hazai rajongóinak, első magyarországi klubkoncertjén.

A Graveyard vendége a szintén svéd Bombus lesz, ami még tíz évvel ezelőtt, 2008-ban alakult meg hobbiprojektként, azonban a Burst feloszlását követően, Jonas Rydberg belépésével a zenekar teljes gőzerőre váltott. Hangzásukban a klasszikus heavy metalt és hard rockot elegyítik, második nagylemezük, a The Poet and the Parrot pedig már a Century Media gondozásában jelenhetett meg. Jonas sajnos a lemezt követően ki is szállt a zenekarból, őt azonban az az Ola Henriksson váltotta, aki a Troubled Horse-ban és a Witchcraftban is mindmáig aktív – ez azonban egyáltalán nem lassított a zenekaron, akik szeptemberben végre Budapestre látogatnak.

A Facebook-esemény itt érhető el.

További információ és jegyvásárlás az A38 honlapján.


KULTprogramok

<< 2019. ápr. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum