KULTer.hu - Gutenbergtől Zuckerbergig
80062
event-template-default,single,single-event,postid-80062,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Gutenbergtől Zuckerbergig

2016. Sze. 24. - 10:00

Budapest


Vigadó, Vigadó tér 2.


Gutenbergtől Zuckerbergig mottóval először rendezi meg a Magyar Antikváriusok Egyesülete 2016. szeptember 24-25-én Budapesten, a Vigadó épületében a Könyvritkaságok nemzetközi kiállítását és vásárát. Az eseményt megelőzi a Nemzetközi Antikvár Szövetség (International League of Antiquarian Booksellers) 46. kongresszusa.

Budapest mindig is könyvnagyhatalomnak számított, a világ antikvár üzletei ennek ellenére most prezentálhatják először itt könyvritkaságaikat. A hazai kiállítók mellett már biztosan képviseltetik magukat Ausztria, Dánia, Hollandia, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország kereskedői.

A kétnapos kiállítás és vásár ingyenesen lesz látogatható, a szervezők tárt karokkal várják a szakértő gyűjtők mellett a könyveket szerető, ritkaságokra kíváncsi nagyközönséget is. A kínálat széles és minden pénztárcához igazodik, a könyvek mellett kéziratokat, kottákat és nyomatokat is felvonultat.

A vásár szeptember 24-25-én, mindkét nap délelőtt 10.00 órától este 18.00 óráig várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes és látogatható a Vigadó épülete is. Az érdeklődők a vásár alatt felbecsültethetik otthon őrzött régi könyveiket.