KULTer.hu - Gyárfás Miklós: Múlt, jelen, jövő
86422
event-template-default,single,single-event,postid-86422,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Gyárfás Miklós: Múlt, jelen, jövő

2017. Már. 4. - 17:00

Budapest


Premier Kultcafé, Üllői út 2-4.


Gyárfás Miklós első kiállítását 2017 januárjában rendezték meg az A38 Hajó fedélzetén Layers címen. Az alkotó e néhány napos, ám meglehetősen nagy érdeklődést kiváltó tárlata után máris újabb bemutatkozásra készül.

dsc_8465jav

Az eredetileg gépészmérnök végzettségű autodidakta művész rajzain meg is mutatkozik a mérnöki precizitás. A kidolgozott, részletekben gazdag figuratív formák uralják képeit, melyek mindig több irányba engedik elkalandozni az értelmezőt. Gyárfás nem vezeti egy előre kijelölt irányba a szemlélőt, egyszerűen csak lehetőségeket kínál fel, szabad teret engedve az asszociációk láncolatának.

gyarfas

2017. március 4-én 17.00-tól egy virtuális séta keretein belül interaktív kiállítást szervez, amely minden tekintetben rendhagyó lesz. A Múlt, jelen, jövő nagyot vállaló cím, ám itt egyértelműen az alkotó egyéni sorsára, képzőművészeti útjára utal, melyet jobban megismerhet, aki ellátogat az eseményre.

gyarfas

A rendhagyó beszélgetésen szó esik a művészpálya kezdeti buktatóiról, a jelenleg feltáruló lehetőségekről és a jövővel kapcsolatos tervekről is. A művek egy idővonalon elrendezve jelennek meg, és Gyárfás teljes eddigi életműve megismerhető lesz, némelyek eredeti formájukban, némelyek pedig digitálisan megidézve. A kötetlen beszélgetésnek a Premier Kultcafé ad otthont. A programra a belépés ingyenes.

Az alkotó Facebook-oldala itt érhető el.