KULTer.hu - György Ádám Kastélyakadémia
31322
event-template-default,single,single-event,postid-31322,ajax_updown_fade,page_not_loaded

György Ádám Kastélyakadémia

2011. aug. 1. - 19:00

Pomáz


Teleki-kastély, Templom tér 3.


György ÁdámA Kastélyakadémia 2009-ben nyitotta meg kapuit. Az Akadémia célja, hogy a világ minden tájáról Pomázra látogató zongoranövendékek megismerkedjenek a világszínvonalú magyar zongoraoktatás hagyományaival. Mindezt úgy, hogy közben eltöltenek tíz kellemes napot Pomázon a Teleki-Wattay-kastélyban a Pilis lábánál, Budapest és Szentendre vonzáskörzetében.
A programsorozat lényege, hogy bemutassa a György Ádám által képviselt stílust a zongoraoktatásban, melyben három fogalom, az inspiráció, a zene és a technika játszik meghatározó szerepet. Az új stílus védjegye az európai muzikalitás és a technikai precizitás harmonikus összekapcsolása.
Dr. Réti Balázs, egyetemi tanár és Dr. Nádor György, a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, Dr. Steven Spooner, a Kansas University egyetemi tanára, valamint György Ádám tartanak mesterkurzusokat.
A helyszín idén is a XVIII. században épült Teleki-Wattay-kastély, amely az Óvárosi kulturális központ Pomázon című projekt keretében zeneművészeti szakmai bázis- és rendezvényközpontként is működik és otthont ad az Europa Cantat Közép-kelet-európai Központjának.
A tíznapos rendezvény során három koncert kerül megrendezésre: a nyitó hangversenyt György Ádám adja (augusztus 1.), az Ünnepi Koncerten (augusztus 6.) az Akadémia nemzetközi díjnyertes növendékeinek előadását hallhatjuk, a zárókoncerten (augusztus 10.) pedig a Kastélyakadémia növendékei mellett a professzorok is megcsillantják zongoratudásukat. Külön érdekesség, hogy idén a nyitókoncert a Teleki-Wattay Kastély kertjében kerül megrendezésre. A koncert díszleteit a kastély díszkivilágítása biztosítja. Az Ünnepi Koncertre rendhagyó módon nem Pomázon, hanem Kemencén, a római katolikus templomban kerül sor. Immár hagyomány, hogy György Ádám mindhárom koncerten fellép.